Kunst en Corona


OSS | De expositie 'Kunst en Corona' wordt van 9 tot en met 26 juli gehouden bij K26 in Oss. Kunstenaars Petrus Nelissen uit Oss en Ans van den Hurk uit Alphen hebben zich verdiept in de effecten die een pandemie als corona met zich meebrengt en hieraan in kunstvormen uiting gegeven.

Petrus Nelissen ziet het mondkapje in coronatijd als een teken van zowel bescherming als angst, zwijgen en rust. “Het inspireerde me tot het maken van een foto van een ets; een zelfportret van de jonge Rembrandt. Die heb ik bewerkt door Rembrandt een mondkapje te geven. Daarnaast bewerkte ik prenten waaronder ‘De Schreeuw’." Bezoekers kunnen ook tot 26 juli de expositie Zomersalon bekijken waar verschillende kunstenaars van K26 hun werk laten zien.


'Oh Darling'


OSS | Feestzanger René heeft zijn nieuwe single 'Oh Darling' uitgebracht. Het is een remake van de Theo Diepenbrock klassieker ‘Oh Darling’.

De Herpenaar hoopt met zijn single het succes van Diepenbrock te kunnen herhalen. Hij werkte samen met zijn vertrouwde team. Kees Tel verzorgde de productie en William ten Kate schoot de zomerse videoclip.