Drive-In diploma-uitreikingen bij De Leijgraaf. (Foto: Van Assendelft Fotografie)
Drive-In diploma-uitreikingen bij De Leijgraaf. (Foto: Van Assendelft Fotografie)

Geen hamburger, maar diploma bij de drive-in van De Leijgraaf

OSS | Van 6 tot en met 9 juli ontvangen 1.400 studenten van De Leijgraaf hun diploma bij een drive-in diploma-uitreiking. Een ludieke manier om je diploma te ontvangen, die ook nog eens volledig past in de 1,5 meter samenleving waarin we ons bevinden.

Regiodirecteur Meierijstad Hans de Jong: “Het behalen van je diploma is een mijlpaal in je leven. Een diploma-uitreiking is een feestelijke markering van zo’n moment. Iets waar we zeker dit jaar bij willen stilstaan. Want het zijn geen makkelijke maanden geweest voor onze diplomakandidaten. Met de drive-in maken we er ondanks alle maatregelen een memorabel moment van.“

Filerijden
Maandag was de eerste dag van de uitreikingen en was het filerijden op de parkeerterreinen van De Leijgraaf. Een file met alleen maar auto’s vol vrolijke en uitgelaten studenten, samen met hun familie en vrienden. Op het parkeerterrein passeren zij een aantal checkpoints: ze worden welkom geheten, op een volgend punt feestelijk gefeliciteerd door hun docententeam, ontvangen en ondertekenen zij hun diploma om vervolgens af te sluiten met een ludiek fotomoment. Er wordt veel gelachen en soms ook een traantje weggepinkt.

Trots
Een mooie afsluiting van een bijzonder schooljaar. Jolanda van Kessel, regiodirecteur Oss: “Wij vinden dat de diploma-uitreiking een feest moet zijn. En dat is het nu ook. Ik ben er trots op dat we met ons docententeam dit zo hebben kunnen organiseren."