Melanie Bross met het shirt van PSV. (Foto: PSV Media)
Melanie Bross met het shirt van PSV. (Foto: PSV Media) Foto:

Melanie Bross: 'Bij PSV is alles perfect geregeld'

HEESCH | Melanie Bross start komende maandag de voorbereiding op het seizoen 2020/2021 met haar nieuwe club PSV. De 23-jarige verdedigster tekende onlangs een verbintenis bij de titelkandidaat in de Eredivisie vrouwen. De Heesche kijkt uit naar haar nieuwe avontuur. "PSV heeft een ijzersterk team waarmee we voor de prijzen gaan."

door Leon Voskamp

Bross startte met voetballen in haar woonplaats bij de plaatselijke HVCH. Ze maakte vanuit daar de overstap naar een CTO-opleidingsteam. Met een transfer naar Achilles'29 debuteerde ze in de Eredivisie. "Na twee jaar tekende ik bij SC Heerenveen, een duidelijke stap hogerop. In Heerenveen ging het er veel professioneler aan toe. Het was voor mij ook de juiste club om heen te gaan. Ik heb er ontzettend veel geleerd. Zo ben ik van de linkshalf/linksvoor-positie een linksback geworden. In de jeugd had ik er weleens gevoetbald, maar het was toch wennen voor me. Spijt heb ik er niet van, omdat ik als linksback meer mogelijkheden zie om in de toekomst de top te halen."

PSV
Na twee jaar Friesland zette de Heesche haar zaakwaarnemer aan het werk om een nieuwe club te zoeken. "Niet dat ik per se wilde vertrekken, maar ik voelde wel dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Ik had alles gespeeld en ook maakte ik deel uit van Oranje onder 23. Mijn voorkeur had een club uit de top drie van Nederland. Toen PSV kwam, hoefde ik niet lang na te denken. De beste club van Nederland die ook nog eens UEFA Women’s Champions League speelt. Met Sari van Veenendaal en Mandy van den Berg komen er twee (oud)internationals bij en ook uit het buitenland zijn versterkingen vastgelegd. Bovendien is alles bij PSV perfect geregeld. Ik ben er goed opgevangen en ben onder de indruk van de faciliteiten op De Herdgang."

Aanvallen
Haar doel is duidelijk: een basisplaats veroveren bij PSV. "Met mijn spel denk ik dat ik van waarde kan zijn voor de ploeg. PSV heeft altijd veel de bal en ik ben een aanvallend ingestelde linksback. Met mijn snelheid kom ik veel op en kan ik voor dreiging en assist zorgen vanaf de flank." Kritisch is ze wel op zichzelf. "Tactisch moet ik nog beter worden, maar daar werk ik hard aan. Daarnaast wil ik mijn sterke punten verbeteren. In Eindhoven wil ik me verder ontwikkelen als speelster. Door veel te spelen bij PSV hoop ik ook in beeld komen bij de Oranje Leeuwinnen. Oranje is mijn droom."

Brabant
Vanwege haar transfer gaat ze weer in Heesch wonen. "Qua leefomgeving zal het een verschil zijn met Heerenveen, al heb ik het daar heel goed gehad. Ik woon nu weer vlakbij vrienden en familie en bovendien is het niet ver reizen naar PSV."

Topfit
Afgelopen maandag paste ze de kleding bij PSV en deze week staan er nog een aantal verplichtingen op de agenda. Maandag start de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Vanwege de coronacrisis heb ik veel hardgelopen en vaak thuis aan krachttraining gedaan. Niet ideaal, maar ik ben topfit. Ik heb wel veel zin om weer op het veld aan de slag te gaan."