Basisschool De Linde in Macharen maakt deel uit van Optimus Primair Onderwijs.
Basisschool De Linde in Macharen maakt deel uit van Optimus Primair Onderwijs. Foto:

Schoolbesturen willen fuseren, gemeente geeft positief advies

Een fusie van Stichting Optimus Primair Onderwijs en Stichting Primair Onderwijs Peelraam. Dat willen de schoolbesturen per 1 januari 2021.

Het Osse college van B&W geeft een positief advies op de voorgenomen fusie. Dit omdat een robuuster onderwijsbestuur beter in kan spelen op de daling van het aantal leerlingen. Kleinere basisscholen in de kernen kunnen zo open blijven. Ook ontstaan er meer mogelijkheden op onderwijsontwikkeling en innovatie.


Nieuw medisch bedrijf


OSS | Een nieuw medisch bedrijf wil zich vestigen op het Pivot Park in Oss. Daarvoor is het parkeerterrein van MSD in beeld.

MSD wil meewerken, maar wel als het een ander stuk grond krijgt voor parkeergelegenheid. De gemeente Oss wil een grondruil aangaan voor zo'n 500 vierkante meter. Het nieuw verkregen perceel wordt in erfpacht uitgebracht aan Pivot Park Vastgoed BV.


Cultuurfonds


Het Cultuurfonds Amateurkunst gaat van start in de gemeente Oss. In de periode 2019-2021 is er een budget van 90.000 euro beschikbaar. Het fonds is bedoeld voor amateurkunst, waarbij vernieuwing wordt gestimuleerd. Ze willen initiatieven kansen geven om projecten te organiseren.