Driehoek: onafhankelijk onderzoek naar dood Den Dekker

OSS | De driehoek van gemeente, politie en justitie heeft gistermiddag bekend gemaakt dat er een onafhankelijk onderzoek naar de dood van Arie den Dekker komt.

Dat is gistermiddag bekend gemaakt tijdens een persconferentie. Namens de gemeente gaf burgemeester Wobine Buijs tekst en uitleg. Anke Jaspers zat er namens de politie Maasland. Aan laatstgenoemde werd de vraag gesteld waarom de politie snel na het voorval sprak van een ongeluk. "Het zou kunnen dat deze conclusie te snel is getrokken", zo gaf Jaspers toe. Om er aan toe te voegen dat op dat moment bij de politie nog niets bekend was over voicemailberichten van Den Dekker waarin hij zijn wanhoopsdaad aankondigde.
Ook enkele politieke partijen uit Oss kwamen met een reactie. GroenLinks Oss kwam gistermiddag met een statement over de zaak. "GroenLinks vindt dat de gemeenteraad zo snel mogelijk bij elkaar moet komen zodat er volledige openheid van zaken kan worden gegeven over deze wanhoopsdaad, aanvullend op het aangekondigde onderzoek. Er moet in de Osse politiek stevig worden gesproken en verantwoording worden afgelegd", aldus fractievoorzitter Dolf Warris.
Door wie het onafhankelijke onderzoek wordt uitgevoerd, is nog niet bekend.