Diverse aanhoudingen in Oss en omgeving

OSS | De politie heeft begin september twee Ossenaren van 45 en 28 jaar aangehouden nadat vorig jaar een hennepkwekerij met ruim 1.000 hennepplanten werd opgerold in een pand aan de Oude Molenstraat in Oss. Na verder onderzoek kwam een 52-jarige Ossenaar in beeld en die werd 8 september opgepakt.

De rechter-commissaris heeft bij de 45- en 52-jarige man conservatoir beslag gelegd voor een bedrag van maximaal 2.500.000 euro. Er werd al eerder beslag gelegd op de koopwoning van de 45-jarige man. Vorige week werd bij de 52-jarige ondernemer beslag gelegd op 13 panden en verschillende rekeningen en levensverzekeringen, zo meldt de politie. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.


Diefstal, vernieling
en bedreiging


HEESCH | Een 28-jarige man uit Heesch is donderdagochtend aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal met geweld, vernieling en bedreiging. Volgens de wijkagenten Schadewijk speelde dit zich af in relationele sfeer.


Achtervolging


OSS | Een 24-jarige automobilist is vorige week onder verzet aangehouden in de Wagenaarstraat in Oss. Daar stopte een achtervolging die met hoge snelheden door de wijken Ussen en Ruwaard ging. De politie wilde de automobilist laten stoppen vanwege een ingevorderd rijbewijs en omdat de auto niet verzekerd was. De verdachte was onder invloed van drugs en bleek in het bezit van het vlindermes.


Gestolen scooter


HEESCH/OSS | De politie achtervolgde vorige week op de Osseweg in Heesch een scooterrijder. Het voertuig werd uiteindelijk aangetroffen in de Witte Hoef. Na onderzoek bleek de scooter te zijn gestolen en is weer terug bij de eigenaar.