Vorige week ontving het theater het certificaat.
Vorige week ontving het theater het certificaat. Foto:

Markant ontvangt COVID-19 veiligheidscertificaat

UDEN | Theater Markant Uden is een flinke stap dichter bij het veilig kunnen verhogen van haar zaalcapaciteit. Op woensdag 8 juli ontving Markant Uden als eerste theater in Nederland het certificaat op het door Tausch ontwikkelde COVID-19 protocol uit handen van het gerenommeerde keuringsinstituut TÜV Nederland.

De certificering is een onafhankelijke bevestiging dat alle maatregelen uit het 'infectiepreventie protocol voor bioscopen, theaters en voorstellingstheaters' correct zijn geïm-

plementeerd. Het theater wacht nu op groen licht vanuit de overheid om een van de zogenoemde field lab projecten te worden. Dan kan het theater het protocol, dat uitgaat van een zaalbezetting van 70 procent, daadwerkelijk gefaseerd in de praktijk brengen. Vanwege de coronamaatregelen kan Markant Uden nu slechts 150 gasten ontvangen. Interieurspecialist Tausch ontwikkelde een gevalideerd protocol waarmee Markant veilig meer publiek (ruim 450 gasten) kan ontvangen én haar gasten weer een volwaardig avondje uit kan bieden.

Stap dichterbij
De uitvoering van de maatregelen is nu onafhankelijk getoetst en doordat er geen afwijkingen zijn geconstateerd is de correcte implementatie gecertificeerd. “Die live-ontmoeting tussen toneelspelers en publiek in een goed gevulde zaal, daar gaat het om in het theater", vertelt Jan Wouda, directeur van het theater. "Wij zijn er trots op dat ons eigen protocol, nu door een vooraanstaande keuringsinstantie is getoetst en goedgekeurd. Dit certificaat brengt ons weer de hoognodige stap dichterbij het theater dat we graag willen zijn."