Vervolg van de voorpagina

De deelnemende scholen bepalen zelf welke twee kinderen deel mogen nemen aan de ‘gemeentelijke verkiezingsronde’. Ze nemen een pitch op waarin ze hun plan aan de groepen 7 van alle deelnemende scholen presenteren. Vervolgens mogen de kinderen van groep 7 punten toekennen en zijn de koppels met de meeste punten leden van de nieuwe kinderraad. Deze kinderraad gaat sparren over de mogelijke voorstellen met hun klas(sen), net zoals een echte fractie. Zodra de nieuwe kinderraad, aan het begin van het nieuwe schooljaar, is samengesteld, komen zij minimaal drie keer bij elkaar tijdens een officiële vergadering. De eerste vergadering van de kinderraad is speciaal. Hierbij installeert de gemeente de kinderraad voor officieel één schooljaar, waarbij de leden een eed of belofte afleggen.


Vakantierooster bieb

UDEN | Vanaf deze week gaat het vakantierooster van de bibliotheek Uden in, wat betekent dat ze weer langer open zijn. Het rooster is van 13 juli tot en met 23 augustus.

De deuren zijn elke werkdag open van 10.00 tot 19.00 uur en op zaterdag gesloten. Heb je weinig tijd om zelf je boeken uit te kiezen of last van keuzestress? Laat je dan nu verrassen door de vakantietas. Deze tas is gevuld met verschillende boeken uit de collectie. Ze zijn te leen in de bibliotheken van Uden en Volkel.