Afbeelding
Foto:

'Heel mooi dat Rutte juist Uden uitkoos'

"De afgelopen maanden heeft Uden door de corona crisis helaas volop in de schijnwerpers gestaan. Als uitvloeisel daarvan bracht minister-president Mark Rutte afgelopen woensdag een werkbezoek aan ziekenhuis Bernhoven, Udens Duyn en de corona teststraat van de GGD. Het was heel mooi dat hij juist Uden uitgekozen heeft om gesprekken met betrokkenen te voeren en zijn dank en waardering over te brengen voor het moeilijke werk dat verricht is. Ik was bij de ontvangst en een deel van het bezoek aanwezig en heb de minister-president bijgepraat over hoe we de crisis en de gevolgen ervan in Uden ervaren hebben. Hierna voerde hij gesprekken met verschillende mensen, die in die hectische periode bij de zorg betrokken geweest zijn en ook met herstellende slachtoffers van de ziekte."

"Samen met wethouder Prinssen heb ik deze week gesproken met directeur Jan van Vucht van Area. Onderwerp was de leefbaarheid in de wijken. De wethouder heeft initiatieven genomen voor een netwerk van voorzieningen in drie wijken in onze gemeente. We willen samen met Area inspanningen leveren om veiligheid tot een speerpunt te benoemen."

"De lokale veiligheid was onderwerp van het periodieke gesprek dat ik deze week gehad heb met de teamleiding van de politie. We hebben teruggeblikt op de gevolgen voor de politie van de coronacrisis in de afgelopen maanden. Corona heeft hier in ieder geval ook een aantal positieve effecten gehad. De criminaliteit daalde fors en er waren geen evenementen. Zo kwam er nogal wat tijd vrij voor andere activiteiten van de politie. In een breder verband gaan we straks de discussie voeren welke lessen we daaruit kunnen trekken. Verder spraken we over een aantal lopende zaken, zoals de jongerenproblematiek. Jeugd en jongeren stonden centraal in een presentatie in ons college. Het is opmerkelijk dat gemeenten tegenwoordig veel taken hebben in de sfeer van jeugdhulp- en zorg, en dat daar veel geld in om gaat. We doen dat samen met de gemeenten in Noord-Oost-Brabant. Goed om als college de vinger aan de pols te houden."