Festilent-trainer Edwin Peters had gerekend op dezelfde klasse.
Festilent-trainer Edwin Peters had gerekend op dezelfde klasse. Foto:

'Competitie-indeling is voor
ons wel een kleine tegenvaller'

ZEIST | De KNVB heeft voor het seizoen 2020-21 in het amateurvoetbal vooral de indeling van de derde, vierde en vijfde klasse behoorlijk veranderd. Tot verbazing van velen en tot ongenoegen van sommigen. "We hadden gerekend op dezelfde klasse, dus dan is deze indeling voor ons wel een kleine tegenvaller", erkent Festilent-coach Edwin Peters.

door Martijn Schwillens

Festilent is in de vierde klasse H ingedeeld en treft daarin onder meer Cito, SIOL en VESTA'19. "We waren ervan uitgegaan dat we in 4G ingedeeld zouden worden. In die klasse zou een kampioenschap gemakkelijker haalbaar zijn geweest, maar de doelstelling blijft onveranderd hoor", toont Peters zich strijdbaar. De Zeelanders spelen na de zomer in ieder geval derby's tegen Achilles Reek en promovendus FC De Rakt. "We kunnen onze borst nat maken, maar wij willen gewoon laten zien dat we een prima vierdeklasser zijn. Voor mijn spelers is deze klasse een mooie uitdaging", aldus hoofdcoach Eus Marijnissen (De Rakt). VV Gassel en SES, dat een leegloop van de selectie heeft gekend, zijn alvast niet te benijden.

Samenvoeging in vijfde klasse
Opmerkelijk is eveneens de samenvoeging van de (voorheen) vijfde klasse E en F. Klasse 5E kent daardoor een hoog Uden/Veghel- en Land van Cuijk-gehalte. "Een interessante klasse met drie à vier ploegen die ambities zullen hebben", denkt trainer Luciën Roeffen van HBV. "Vorig seizoen zaten in deze vijfde klasse vijf à zes ploegen waar HBV met de huidige spelers gemakkelijk van zou winnen, maar die zijn er nu veel minder."