Omroep Brabant brengt verhalen van Boekelnaren in beeld

BOEKEL | Begin maart 2020. Boekel staat in het middelpunt van de coronacrisis. Een hechte gemeente met ruim 10.000 inwoners krijgt in vier weken te maken met 21 officiële doden aan de gevolgen van het coronavirus. Velen worden ziek. De impact is groot in het dorp. Filmmakers Jos Verkuijlen en Dennis Stafleu waren de hele maand juni in Boekel. Op zondag 2 augustus zendt Omroep Brabant ‘Het verhaal van Boekel’ uit op tv.

Filmmakers Jos Verkuijlen en Dennis Stafleu verzamelden de verhalen van de inwoners van Boekel om zo een beeld te schetsen van de impact van het corona virus op een hechte gemeenschap. Wat doet dit verdriet met het dorp?
Maar ook, hoe wordt langzaam de draad weer opgepakt bij de sportvereniging, de kerk, de horeca, de vrijwilligers, of de verschillende bedrijven? Bij uitvaarten waar 600 mensen naar de kerk zouden komen, mogen dertig mensen komen. "De naaste familie zit als het ware verdoofd in de banken van de kerk. Die doen hun ding wel, maar het is niet zoals ze gewend zijn", vertelt Diaken Henk van Thiel.
'Het Verhaal van Boekel' is zondag 2 augustus vanaf 12.00 uur te zien op Omroep Brabant, maar is ook te vinden op YouTube, Instagram en Facebook van Omroep Brabant.