Hans is twee keer te zien op televisie.
Hans is twee keer te zien op televisie. Foto: J. de Kruif

Tv-programma 'Holland van Boven' landt in Boekel

BOEKEL | Machinaal Timmerbedrijf Hans van den Heuvel komt op televisie. De beelden van het Boekelse bedrijf zijn op zondag 2 en zaterdag 8 augustus te zien op SBS6.

"Ik ben benaderd door het programma Holland van Boven", vertelt Hans van den Heuvel. "Dit programma geeft bedrijven de mogelijkheid om hun producten landelijk onder de aandacht te brengen. Gedurende het gesprek kwam naar voren dat mijn bedrijf zich onderscheidt van andere timmerbedrijven. De vraag om aan de uitzending mee te werken was dan ook snel gemaakt, ook omdat mijn bedrijf volgend jaar 25 jaar bestaat."

Specialisatie
"Mijn vakmanschap, mijn machines en mijn kennis over de verschillende houtsoorten stelt mij in staat om een mooi stukje werk te leveren. Mijn specialisatie is het maken van binnen- en buitendeuren, maar ook traptreden, luiken, en het vervangen van opdekkozijnen naar kozijnen voor stompe deuren (zonder hak- of breekwerk). Eiken deuren zijn op dit moment een trend, een paar mooie projecten met eiken (schuif)deuren en eiken traptreden vind je op mijn website www.heuveldeur.nl." Hans werkt veel voor particulieren. "Ik ga met de klant in gesprek waarbij hun wensen centraal staan, maar waarbij ik ook een goed en eerlijk advies kan geven, op basis van een jarenlange ervaring. Een project waar ik erg trots op ben zijn de deuren van de familie Reinders, woonachtig in een rijksmonumentaal pand in Gemert, waarbij de deuren en deurlijsten identiek moesten zijn aan de bestaande deuren en deurlijsten. Ook dit project is te zien op mijn website."

Bedrijven
Daarnaast werkt hij voor gerenommeerde bedrijven in de omgeving. "Wanneer zij met hun CNC machines 'specialistisch' werk niet kunnen maken, wordt dit werk aan mij uitbesteed. Dit leidt al tot een jarenlange prettige samenwerking. Ik hoop dat dit verhaal en de uitzendingen van Holland van Boven op zondag 2 en zaterdag 8 augustus mensen zal verleiden om naar de website te gaan: www.heuveldeur.nl."

Brabantse boeren wekken meer zonne-energie op

REGIO | Brabantse boeren wekten in 2019 53 procent meer zonne-energie op dan in 2018. In Noord-Brabant werd in totaal ongeveer 35 procent meer duurzame zonne-energie opgewekt. Brabantse boeren zijn daarmee met stip de grootste groeier in zonne-energie. Dat blijkt uit recente cijfers van het CBS. Boeren in Brabant zijn goed voor de energieproductie voor ongeveer 41.000 huishoudens. Boeren spelen een belangrijke rol in de energietransitie van Nederland. Al in 2030 moet 70 procent van alle elektriciteit worden opgewekt uit zon, wind of water. Het opwekken van vooral zonne- en windenergie legt een beslag op de daken en landbouwgrond van boeren. Nu al wekt ongeveer 1 op de 3 Nederlandse boeren duurzame energie op in hun eigen bedrijf. Door het massaal investeren in zonnepanelen ontstaat er een nieuw probleem: het elektriciteitsnet kan de explosieve groei van zonne-energie niet overal aan. Veel projecten met nieuwe zonnepanelen bij boeren staan in de ijskast. Deze bedrijven wachten op het sein of en wanneer het netwerk in hun buurt wordt aangepast.