Groen licht voor vervolg Centrumvisie

UDEN | Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Uden heeft woensdag groen licht gegeven aan het plan van aanpak voor het vervolgtraject ‘Centrumvisie’. Doel van het traject is een nieuwe toekomstvisie voor het Udense centrum; een document waarin de gewenste ontwikkelingen voor het centrum worden geschetst.

De centrumvisie zet in op behoud en versterking van een vitaal centrum, dat kwalitatief compleet en aantrekkelijk is. In 2019 haalde de gemeente samen met het bureau Stad & Co al veel waardevolle informatie op in een participatietraject met ondernemers, bewoners, vastgoedeigenaren, raadsleden en andere belanghebbenden. Alle ideeën die daarbij zijn verzameld, vormen de bouwstenen voor de nu te formuleren toekomstvisie. Ter afsluiting van het voortraject zijn in 2019 vijf strategische uitgangspunten vastgesteld. Volgens die uitgangspunten moet het centrum in elk geval economisch vitaal zijn en groen, evenals levendig, toegankelijk en onderscheidend. Wethouder Gijs van Heeswijk: “We gaan nu aan de slag om deze uitgangspunten verder uit te werken tot een advies aan de gemeenteraad. We kiezen er in deze fase voor om een adviesgroep samen te stellen, genaamd Team Uden Centrum, waarin alle verschillende belangen zijn vertegenwoordigd." Het is de bedoeling dat dit Team Uden Centrum na de zomervakantie wordt samengesteld.


Gratis voetafdruk bij Van Den Hoven Schoenmode

UDEN | Bij Van Den Hoven Schoenmode in Uden wordt een gratis een voetafdruk gemaakt en tekst en uitleg gegeven over de werking van de Vibrion-veer.

De Vibrion-veer is een vervangingsmiddel van de klassieke steunzool. In tegenstelling tot de rationele steunzool, die vaak hard en statisch is, heeft de Vibrion-veer een verende werking. Deze activeert de bloedsomloop. Het dagelijks elastisch verend op natuurlijke wijze lopen zonder vermoeidheid of pijnlijke voeten wordt hierdoor bevorderd. De veer verbetert op buigzame wijze de stand en de holling van de voet. De gevoelige voorvoet wordt extra door verende kupolen ondersteund en de voet kan weer natuurlijk afrollen. De pijn neemt door deze behandeling af en spieren en banden worden weer krachtiger. Ook wordt door het verende effect bij iedere stap de totale voetvlakte gemasseerd wat een goede doorbloeding bevorderd. Bijkomend voordeel van de Fussgold Vibrion-veer is het handzame formaat: de Zweedse vinding past in bijna alle modeschoenen. Mensen met voetklachten en uiteraard ook belangstellenden kunnen zich uitvoerig laten informeren over deze Zweedse uitvinding. Het advies is kosteloos, een afspraak maken is wel nodig en kan via 0413 25 74 47.