De cum laude leerlingen van het Elzendaalcollege in Boxmeer: Simon Daals (l), Cécile Urlings en Jorre Wagemakers (r).
De cum laude leerlingen van het Elzendaalcollege in Boxmeer: Simon Daals (l), Cécile Urlings en Jorre Wagemakers (r).

Drie leerlingen Cum Laude geslaagd voor het vwo

BOXMEER | Cécile Urlings, Simon Daals en Jorre Wagemakers van het Elzendaalcollege in Boxmeer zijn Cum Laude geslaagd. Cécile en Simon namen op maandagavond 6 juli hun gymnasium diploma in ontvangst en Jorre slaagde op het atheneum. "Het is leuk dat het ons alle drie is gelukt", zegt Cécile.

Cécile heeft hard gestreden: "Ik wilde het graag en ik wilde later geen spijt hebben. Gelukkig was ik niet alleen. Met een centraal examen was het misschien makkelijker geweest, maar de herkansing was gelukkig voldoende." Nu gaat ze Farmacie in Utrecht studeren.

Simon had de Cum Laude resultaten niet zien aankomen. "Een paar jaar terug had ik moeite met wiskunde, maar ik heb veel steun gehad van mijn school en mijn mentor en wiskundeleraar Ivo Alink. Samen hadden wij een plan opgesteld." Simon heeft met een extra vak zes talen gevolgd, waaronder Grieks en Latijn. Dat zal hem ten goede komen tijdens zijn studie Griekse en Latijnse Taal en Cultuur in Nijmegen.

Jorre was ook niet van Cum Laude uitgegaan, maar toen hij de mogelijkheid zag, heeft hij er hard voor geleerd. Over een paar maanden zal hij te vinden zijn in Tilburg voor zijn studie Econometrie. Voor nu wil hij alle geslaagden van harte feliciteren.