Boeren demonstraties

HAPS/CUIJK | Donderdagnacht, 2 juli, wilden boeren met hun tractoren langs de snelweg staan, maar de politie liet dit niet toe. Op vrijdagmiddag stonden de boeren bij het politiebureau in Cuijk. Om 15.00 uur wilden zij een officiƫle aangifte overhandigen aan de politie.

Rond 23.45 uur stonden de wegen en bermen langs de oprit van de snelweg A73 en de Beersebaan in Cuijk vol met boeren en hun tractoren. De politie was met meerdere voertuigen aanwezig om de toeterende boeren in toom te houden. Een halfuurtje later stonden de boeren opgesteld op het tankstation De Lokkant langs de A73. Rond 0.30 uur werden de boeren met hun voertuigen in colonne op de A73 over de vluchtstrook richting de A77, afslag Boxmeer geleid.

De volgende dag stonden de boeren opgesteld bij het politiebureau. De boeren wilden aangifte doen tegen minister Carola Schouten in verband met de nieuwe regel dat boeren vanaf september geen eiwitrijk veevoer meer mogen gebruiken. Er werden handtekeningen verzameld voor de aangifte.