Jaarrekening 2019 met een mooi resultaat

SINT ANTHONIS | Donderdag 2 juli heeft de gemeenteraad de jaarrekening van de gemeente Sint Anthonis vastgesteld. Hiermee legt het college verantwoording af over de uitvoering van het gevoerde beleid in 2019.

De jaarrekening van 2019 is onder bijzondere omstandigheden tot stand gekomen. In de periode december 2019 tot april 2020, waarin de jaarrekening wordt opgesteld, kregen we te maken met de coronacrisis. Desondanks is het de organisatie gelukt om de jaarrekening op tijd voor te leggen aan de raad. In hoeverre deze crisis invloed heeft op onze financiële situatie is nog niet duidelijk.

Het jaar 2019 was in meerdere opzichten een bijzonder jaar voor de gemeente Sint Anthonis. Zo zijn we op bestuurlijk vlak geconfronteerd met wijzigingen in de samenstelling van het college. Inmiddels zijn waarnemend burgemeester Marcel Fränzel en wethouder Rob Poel toegetreden tot het college. Ook de verdere uitrol van de herindeling voor de gemeente Land van Cuijk kreeg een vervolg in 2019.

Financieel resultaat
De jaarrekening sluit met een voordelig resultaat van 36.000 euro. Dit resultaat is mede ontstaan doordat er meerdere grote posten uit de begroting door verschillende oorzaken niet zijn uitgegeven én door een positief resultaat op de grondexploitatie.

Het college is tevreden met de jaarstukken. Wethouder Financien Rob Poel is verheugd dat de raad bij de kadernota een sluitende meerjarenbegroting is aangeboden. Dat laat onverlet dat het motto van alertheid, regie en control bijvend gewenst is. "Financieel zijn we een sterke gemeente en dat heeft mede een belangrijke rol gespeeld bij onder andere onderdelen van de recente regio-deal. Waar een kleine gemeente dus groot in kan zijn."