De Molenstraat is in het weekend in de avonduren afgesloten voor auto's.
De Molenstraat is in het weekend in de avonduren afgesloten voor auto's. Foto: Ad van de Graaf

'Ondernemers hebben het beste ervan gemaakt'

De horeca in Veghel is alweer een paar weken open. De kinderziektes zijn eruit en de meeste horecagelegenheden draaien ondanks de maatregelen weer volle dagen. Wij vroegen hoe de gemeente Meierijstad terugkijkt op de heropening van de horeca.

Hoe vinden jullie dat de horeca in Veghel (Meierijstad) het gedaan hebben tijdens de Coronacrisis?
De horeca in Meierijstad doet het, gezien de omstandigheden, heel goed. We hebben wekelijks overleg met Koninklijke Horeca Nederland en de centrummanagers. De samenwerking met KHN en centrummanagement wordt als heel positief ervaren. Ondanks de vele beperkingen van de afgelopen tijd hebben ondernemers er het beste van gemaakt, en nog steeds.

Zijn er veel klachten of boetes uitgedeeld?
Er zijn een paar klachten binnengekomen en hierover zijn gesprekken gevoerd met ondernemers. Er zijn geen boetes uitgeschreven. Over het algemeen kunnen we zeggen dat de ondernemers er het beste van hebben gemaakt.

De verruiming van de terrassen en het dichtgooien van de Molenstraat in het weekend. Hoe kijken jullie terug op die beslissing?
Met de verruiming van terrassen geven we ondernemers tijdelijk de gelegenheid het gebruikelijke aantal terrasstoelen te plaatsen met inachtneming van de afstandsregels. Tot nu toe gaat dit allemaal goed en in goed overleg. De afsluiting van de Molenstraat is een pilot. Deze pilot moet nog geƫvalueerd worden.

Er is sprake van meer samenwerking dan ooit, lijkt wel. Is dat iets goeds wat voortkomt uit de ze nare periode?
Zeker. Samenwerking is zoals altijd van groot belang.