Jongerenwerkers Lionel Saidjan en Perry van der Wal.
Jongerenwerkers Lionel Saidjan en Perry van der Wal. Foto:

Activiteiten organiseren om overlast tegen te gaan

VEGHEL | Florianne Postma (20) en Eva de Kler (18) zijn sinds februari iedere woensdagmiddag aanwezig in het Bunderspark om de jeugd de mogelijkheid te bieden om te sporten. De twee studentes Sportkunde aan de HAN in Nijmegen hopen hun stageopdracht op woensdag 16 juni succesvol af te sluiten met een groter evenement. Jongerenwerkers Perry van der Wal en Lionel Saidjan zijn blij met de twee dames, want volgens hen is ondersteuning in De Bunders ‘hard nodig’.

Door: Ties van Dooren.

Ze rijden iedere woensdag een hoop sportveldjes en skateparken voorbij. Florianne komt namelijk uit Doetinchem en Eva uit Duiven. Van Doetinchem naar Veghel is bijna honderd kilometer rijden. Florianne legt uit hoe ze in Veghel verzeild geraakt is: "Op ons stageportal kwam ik Jongerencentrum De Kluis tegen en daar heb ik me samen met Eva voor aangemeld. Het leek ons een leuke organisatie. Uiteindelijk hebben we de juiste keuze gemaakt, want in verband met corona hebben veel medescholieren weinig kunnen doen. Alle binnen sportlocaties zijn al die tijd gesloten geweest. Daar hebben wij in het Bunderspark gelukkig geen last van.” Eva vult aan: "Daarnaast richten wij ons op de jeugd. Die mogen gelukkig gewoon samen sporten en plezier maken. Wij zijn er iedere woensdagmiddag met spullen die je nodig hebt om te voetballen, hockeyen, basketballen en om mee te boogschieten. Uiteraard een plastic versie. We willen dat de kinderen lekker komen sporten in plaats van dat ze kattenkwaad uithalen.”
Het is niet toevallig dat stagebegeleider en jongerenwerker Perry van der Wal de dames naar De Bunders heeft gestuurd. De laatste tijd zijn daar steeds meer meldingen van overlast geweest. Florianne en Eva hebben er niet veel van meegekregen. "Wij zijn er overdag en dan is het vaak rustig. Soms zie je wel een paar jongeren op scooters rotzooi achterlaten. Zij zijn dan naar de supermarkt geweest en kopen daar chips en energiedrank. De verpakkingen blijven achter.” Florianne en Eva voerden ook een buurtonderzoek uit. Daaruit kwam naar voren dat de omwonenden van het skatepark en het voetbal- en basketbalveldje niet super veel klachten hebben. "De jeugd trekt vermoedelijk de wijk in”, denken de dames.
Lees verder op pagina 3.

Jongerenwerkers Lionel Saidjan en Perry van der Wal.