Tijdens het tweede gala in 2018 werd de Deken van Miert Penning uitgereikt aan Vanderlande.
Tijdens het tweede gala in 2018 werd de Deken van Miert Penning uitgereikt aan Vanderlande. Foto:

Stichting Deken van Miert Penning

VEGHEL | De derde editie van het Deken van Miert Penning Gala stond gepland op 30 oktober 2020, maar dat werd door het coronavirus uitgesteld. Ook dit jaar vindt er geen gala plaats. "En als bestuur zien we dit als kans om het concept onder de loep te nemen en het roer om te gooien", meldt het bestuur van Stichting Deken van Miert Penning.

De derde editie van het Deken van Miert Penning Gala gaat plaatsvinden in het voorjaar van 2023. "Dat is nog ver weg, waardoor we een preview-event in het voorjaar van 2022 organiseren. De locatie en de opzet van het evenement worden nog bepaald. De inhoud blijft centraal staan: het samen zorgen voor een lokaal goed doel en het eren van een persoon of organisatie met de Deken van Miert Penning Award", laat het bestuur weten.
Wie ontvangt de Deken van Miert Penning en wordt de derde 'Veghelse icoon'? In 2016 werd de allereerste Deken van Miert Penning uitgereikt aan MARS. En ook de congregatie van de Zusters Franciscanessen mochten een erepenning voor hun levenswerk in ontvangst nemen. Tijdens het tweede gala in 2018 werd de Penning uitgereikt aan Vanderlande. Met de opbrengst van het eerste gala werd in 2016 een rolstoelbus voor de Veghelse zorginstellingen gefinancierd en de opbrengst van het tweede gala in 2018 ging naar de Natuurspeeltuin in het Julianapark.