Record voor Veghel in Hout

VEGHEL | 665 kinderen hadden zich maandagavond 17 mei om 22.30 al ingeschreven voor Veghel in Hout. "Een absoluut record", laat voorzitter Ed van Uden weten. Hij vervolgt: "Zoveel kinderen hebben zich de afgelopen jaren nog nooit in één dag aangemeld." De komende dagen zal blijken of het bouwdorp in het Julianapark uitverkocht raakt. Als het aantal van 850 kinderen is bereikt, dan wordt de voorverkoop gesloten.

“Fijn dat zoveel kinderen zich aanmelden, dat is een teken dat het bouwdorp enorm leeft onder de kinderen en de ouders”, weet Ed van Uden te vertellen. Ed vervolgt: "Commissies binnen het bouwdorp hebben een enorme prestatie geleverd om voor al deze kinderen een bouwdorp te organiseren met maatregelen tegen corona. We hopen dat de maatregelen nog verder worden versoepeld, zodat er nog meer bezoekers naar het park kunnen komen.”

Pallets
Pallets werden de afgelopen weken door vrijwilligers gelost bij Bouwcenter in Veghel. Voor alle deelnemende kinderen zijn namelijk veel pallets nodig om een hut te bouwen. Vrijwilligers kunnen zich overigens nog steeds melden via de site van Veghel in Hout. Vooral op dinsdag 31 augustus, woensdag 1 september en donderdag 2 september zijn veel vrijwilligers nodig om alle activiteiten (knutselen, luchtkussens en een poppenkast) te bezetten.