De gouden driehoek

"Het is je wellicht niet ontgaan dat het centrum van Uden de afgelopen jaren een aantal mooie ontwikkelingen heeft doorgemaakt. Zo neemt de leegstand af, is er veel geïnvesteerd in de kwaliteit en inrichting van de openbare ruimte, levendigheid en beleving, hebben we ons centrum coronaproof ingericht en promoten we het hart van Uden in de grote regio. Maar ook achter de schermen zijn er veel mooi ontwikkelingen gaande waarvan je als bezoeker en bewoner niet altijd op de hoogte bent. Zo hebben we de afgelopen tijd een aantal unieke stappen gezet in de professionalisering van en samenwerking tussen de centrumorganisaties.

Als centrummanager ben je de verbindende schakel tussen de gemeente, ondernemers en vastgoedeigenaren in het centrum van Uden, ook wel de gouden driehoek genoemd. Een goede samenwerking tussen deze economische stakeholders is een voorwaarde voor een economisch vitaal centrum waar het prettig winkelen, uitgaan, recreëren, werken en wonen is. Het afgelopen jaar hebben we achter de schermen hard gewerkt om de gouden driehoek compleet te maken en een gedragen centrumplan te ontwikkelen. Zo hebben we geïnvesteerd in de samenwerking tussen de retail en horecaondernemers, hebben recent de centrumvastgoedeigenaren zich voor het eerst in de geschiedenis verenigd en staan we nu op het punt om de samenwerking tussen al deze partijen verder te formaliseren middels de oprichting van Stichting Uden Centrum Management. Een publiek private samenwerking die uitvoering zal geven aan de ambitie om een krachtig samenwerkingsverband te vormen waarin de vertegenwoordigers van de ondernemers en vastgoedeigenaren samen met de Centrummanager en gemeente integraal voeding en sturing geven aan een centrum brede aanpak. Een aanpak met als doel het creëren van een functioneel, gezellig, veilig en economisch renderend centrum met variëteit aan voorzieningen. Een aanpak die gericht is op het behoud van de regiofunctie van ons centrumgebied en een nominatie voor de beste middelgrote binnenstad van Nederland! Van dichtbij zie ik hoe ons centrum zich ondanks de uitdagingen van deze tijd succesvol blijft ontwikkelen en ben ik trots dat ik als centrummanager de verbindende schakel mag zijn tussen alle partijen die ons centrum een warm hart toe dragen. Dat geeft ontzettend veel positieve energie en vertrouwen in de toekomst van ons centrum!"

Peter van de Elsen
Centrummanager

Op de hoogte blijven van al het nieuws uit het hart van Uden? Volg alle ontwikkelingen via www.hartvanuden.nl of via de socials van Uden Centrum.