Niene Bens en Pien Raijmakers legden ook een krans in Odiliapeel. (foto's boven en onder: Henk Lunenburg)
Niene Bens en Pien Raijmakers legden ook een krans in Odiliapeel. (foto's boven en onder: Henk Lunenburg) Foto: Henk Lunenburg

Dodenherdenking


UDEN | Vanwege de coronacrisis kon er net als vorig jaar geen openbare Dodenherdenking in onze gemeente plaatsvinden. Wel werden de oorlogsslachtoffers op 4 mei herdacht met een aangepast programma, zonder genodigden en ander publiek.

Burgemeester Hellegers hield naast het leggen van de kransen in een stormachtig Odiliapeel (met Leo Rooijmans) en Uden (met Henri van Maasakkers) een toespraak vanuit de raadzaal, die in de avond op Dtv te zien en beluisteren was. De Udense dichter Maarten van den Elzen droeg een gedicht voor.

De burgemeester legde met Leo Rooijmans(voorzitter Werkgroep Dodenherdenking Odiliapeel) een krans bij het oorlogsmonument aan de Rechtestraat in Odiliapeel.
Maarten van den Elzen leest zijn gedicht voor, die op 28 april een vaste plek heeft gekregen naast het oorlogsmonument aan het Piusplein.
Op het Britse Oorlogskerkhof Uden werden kransen gelegd door de Stichting Oorlogskerkhof Uden en de Veteranenvereniging Uden.
Cas de Jongh blies de taptoe in Uden.