Afbeelding
Foto:

'De laatste tijd rustig qua lokale ontwikkelingen'

"Maandagavond vond de geweldig spectaculaire verhuizing van de brandweer plaats, vanuit de kazerne aan de Leeuweriksweg naar de nieuwe kazerne aan de Udenseweg. Toen de politie verhuisde naar de nieuwe locatie vergezelde de brandweer de politie, en nu was dat andersom ook zo. Ik mocht vooraan in de stoet meerijden in een ladderwagen uit 1940. Over deze wagen heb ik ook uitgebreid geschreven in mijn boek over de brandweer Uden. Het blijft verbazingwekkend hoe het mogelijk is dat men destijds branden kon bestrijden met deze brandweerauto's. Zeker nu, met alle moderne technieken waar de brandweer over beschikt. De brandweer had ook nog wat leuks georganiseerd, alvast vooruitkijkend op mijn afscheid als burgemeester van de gemeente Uden. Het oefenplein is omgedoopt tot 'Henk Hellegersplein' en ik mocht het bordje onthullen. Vrijdag vindt de officiƫle opening met sleuteloverdracht plaats, maar met de verhuizing maandagavond vindt de uitruk nu al plaats vanuit de nieuwe vestiging. Het is een heel mooi gebouw geworden."

"Ik was in Putten bij de Veluwe waar ik een workshop volgde met een aantal burgemeesters, waarin besproken werd hoe te reageren op bepaalde situaties. Erg praktisch en nuttig."

"Ik had weer een aantal besprekingen die in het teken stonden van het onderwerp veiligheid. Ik had lokaal overleg met de teamchef, waarin we gekeken hebben naar de lokale ontwikkelingen. De laatste tijd is het rustig, er zijn geen bijzondere ontwikkelingen, ook niet onder de jeugd. Dat stemt dus tevreden, maar waar we wel goed op moeten letten is hoe we omgaan met corona. Wat gaat er gebeuren als de regels daadwerkelijk losgelaten worden?"

"We hadden een bijeenkomst me het centraal stembureau, waar ik deel van uitmaak en dat de nieuwe verkiezingen in november moet organiseren. Woensdag zijn we met het hoofdstembureau samengekomen om vast te stellen welke partijen geregistreerd zijn voor de verkiezingen. Er zijn tot nu toe dertien partijen geregistreerd, waarvan acht lokale. Zij moeten met elkaar gaan uitmaken hoe de 31 zetels voor de nieuwe raad verdeeld gaan worden."

"Met de colleges van Uden en Landerd hebben we de voorlopige begroting van het jaar 2022 vastgesteld. De begroting is ter kennisname aangeboden aan de zittende gemeenteraad, maar officieel moet de nieuwe gemeenteraad hiermee aan de slag. Er is genoeg ruimte voor nieuwe wensen, de begroting ziet er goed uit. Met de beoogde gemeentesecretaris hebben we gekeken wat er verder nog op de rol staat, maar voor de huidige gemeenteraad gaat het kaarsje langzaam uit. Alles is gericht op de nieuwe gemeente."