Uitbreiding Haven Heijen


Blijkens een bericht in de Maas- en Niersbode van dinsdag 25 mei zijn de bestuursleden Kuppen en Bakker van de Viswaterbeheersvereniging Gennep blij met de uitbreidingsplannen voor de haven van Heijen. Zij zijn blij met de nieuwe visplaatsen en een uitbreiding van de groene omgeving om te wandelen en te vissen.

'De effecten lijken me niet zo fijn vlak voor je dobbertje'

Laat ik hen uit de droom helpen: De visplaatsen komen aan de draaikom waar te zijner tijd veel meer en veel grotere schepen gaan draaien. Dit gaat gepaard met veel herrie en schroefbewegingen, waarvan in het water sterke zuigende en pulserende effecten het gevolg zijn. Lijkt me niet zo fijn vlak voor je dobbertje.

'Groen en wandelgebied gaan verloren'

Bovendien vergeten de heren , dat de visplaatsen op het einde van de Witte Steen aan de Paesplas verloren gaan. Ook is er geen uitbreiding van de groene omgeving, integendeel: de strook langs de Maas is er al en op de Witte Steen verdwijnen de prachtige heggen en begroeiing en daarmee ook de vogels en andere dieren, die daar beschutting vonden. Ook gaat er met het verdwijnen van de Witte Steen zo'n 1,5 kilometer wandelgebied verloren.

Kortom: er gaat alleen flink wat groen en wandelgebied verloren en de visplaatsen worden vervangen door slechtere alternatieven. Ik vraag me dan ook af wat de werkelijke motieven van de woordvoerders van Viswaterbeheer Gennep zijn om de uitbreiding van de haven van Heijen te promoten.

Jan Koppes, Heijen