Sportief wandelen

OTTERSUM | Gennep Vitaal biedt de mogelijkheid op plezierige manier te werken aan je gezondheid en fit te blijven. Bij Gennep Vitaal verzorgt lessen Sport & Spel, Sportief Wandelen, Bootcamp en Zwemmen. Bij voldoende belangstelling start er in Ottersum een nieuwe Sportief Wandelgroep. Tijdens deze wandeltraining wordt wekelijks een andere wandeling onder begeleiding van een gediplomeerde wandelinstructeur. Er wordt gestart met een warming up en op de route worden er diverse oefeningen gedaan ter verbetering van de conditie, spierkracht, balans en lenigheid. Op maandag 8 november is tussen 11.00 en 12.15 uur een gratis proefles. Het vertrekpunt is huiskamer De Prôst in Ottersum. Aanmelden via  dorpsondersteuner@dagottersum.nl. Info op www.gennepvitaal.nl.

Speculaasactie

OTTERSUM | Korfbalvereniging VIOS en voetbalclub Achates houden in het kader van Sinterklaas weer de speculaasactie in Ottersum. De bij bakker Arts vervaardigde lekkernij wordt op zaterdag 13 november huis-aan-huis aangeboden voor vijf euro per stuk. 

Meeloopdagen Elzendaalcollege

BOXMEER/GENNEP | Om leerlingen van groep 8 (en combiklassen 7/8) een beeld te geven van een lesdag op de middelbare school, nodigt het Elzendaalcollege hen uit voor een meeloopochtend om kennis te maken met de school, de leerlingen, docenten én vakken. De meeloopochtenden van het Elzendaalcollege in Gennep zijn op dinsdag 16 en woensdag 17 november. Op deze dag krijgen leerlingen de kans om de school te verkennen. De groep 8'ers krijgen een verkort lesprogramma aangeboden waarbij zij naast de traditionele vakken ook een aantal extra lessen volgen zoals Anglia, extra Engelstalig onderwijs op de school. Daarnaast maken ze kennis met Passies & Dromen. Voor dit onderwijsprogramma wordt wekelijks ruimte in het lesrooster gemaakt en volgt elke eerste- en tweedejaars leerling zijn passie of droom, zoals koken, zingen, dansen, grimeren, sporten of mozaïeken. Op dinsdag 23 en woensdag 24 november is groep 8 welkom op het Elzendaalcollege in Boxmeer. Ook hier bestaat het programma uit traditionele lessen, maar ook muziek en/of tekenen en Anglia, extra Engelstalig onderwijs. Design & Innovation komt ook aan bod. Info: www.elzendaalcollege.nl