Burgemeester Teunissen sprak Gennep toe in een videoboodschap. (Foto: Jos Gröniger)
Burgemeester Teunissen sprak Gennep toe in een videoboodschap. (Foto: Jos Gröniger) Foto: Jos Gröniger

Besmettingscijfer schommelt, blijft Gennep kwakkelen?

GENNEP | In de gemeente Gennep werd afgelopen week zorgelijk naar aan aantal Coronabesmettingen gekeken. In de lijst met landelijke cijfers had Gennep dagenlang een topnotering. Burgemeester Hans Teunissen riep de inwoners van zijn gemeente op de voorschriften in acht te nemen.

Het landelijke overzicht hanteert een aantal besmettingen per 100.000 inwoners. Gennep noteerde op 16.921 inwoners dagenlang een aantal van om en nabij 40. Zondag stond de teller op 32 besmettingen. Maandagmiddag liep het aantal weer op tot 36. Van een stabiele situatie lijkt nog geen sprake. Op een schaal 100.000 is dat 221,3. In vergelijking met de buurgemeente Mook en Middelaar is dat hoog. De buren aan de noodzijde lieten 88,5 op 100.000 noteren. In Bergen was dat 206. De Brabantse gemeenten Cuijk (78,4) en Boxmeer (57,4) scoren een stuk lager.
Gennep weet geen vinger op de zere plek te leggen, al wordt in de wandelgangen wel over mogelijke bronnen gesproken.
De situatie blijft zorgelijk. Organisaties van evenementen op en rond de elfde van de elfde breekt het zweet waarschijnlijk uit. Na anderhalf jaar leek er geen vuiltje aan de lucht. Inmiddels is de situatie nijpender.
Net als in de rest van Nederland wordt met gemengde gevoelens de persconferentie van dinsdag 2 november afgewacht. QR-code worden mogelijk verder ingevoerd, de mondkapjesplicht keert wellicht terug.