Afbeelding
Foto:

SP wil de grote gemeente klein besturen. Mét u!

De verkiezingen voor de eerste gemeenteraad van de nieuwe gemeente Land van Cuijk staan voor de deur. Als het aan de SP Land van Cuijk ligt bepalen drie uitgangspunten het nieuwe gemeentebestuur: het Land van Cuijk menswaardig, gelijkwaardig en solidair besturen. Wij willen de grote gemeente klein besturen: met een menselijke maat, mét u!
Politiek is vooral praten mét burgers. De politiek is van u. Samen met u kijken we wat goed is voor onze gemeente, onze kernen en vooral ook: wat beter kan ook verbeteren. Daar mag u op rekenen!

Enkele SPeerpunten
- Meer en betaalbare woningen in heel Land van Cuijk, huur en koop. En kopen is ook zelf er in gaan wonen.
- Duurzaamheid, willen wij graag, maar dan ook betaalbaar voor iedereen.
- Geen schoolzwemmen meer in onze waterrijke omgeving? Dat móét, hoe dan ook, voor de veiligheid van onze kinderen.
- Ook in de toekomst moet onze gemeente verantwoord met ruimte omgaan en groen blijven.
- Ook in de toekomst moet onze gemeente verantwoord met de ruimte omgaan en groen blijven.

Lijsttrekker Bregje van Lieshout
Onze lijsttrekker is Bregje van Lieshout uit Cuijk. De afgelopen 8 jaar heeft zij de SP in de gemeenteraad van Cuijk vertegenwoordigd als fractievoorzitter. “Een klus die ik heel serieus en met volledige inzet voor alle inwoners van die nieuwe gemeente oppak. De SP zit namens u in de gemeenteraad om het beste voor ons allen voor elkaar te krijgen. En dat met respect voor alles en iedereen.”

Ongelijkheid groeit nog steeds
“Eén van de voornaamste redenen voor mij om de politiek in te gaan is dat de kloof tussen arm en rijk blijft groeien. Kijk naar de bizarre huurprijzen, naar de onmogelijkheden voor starters om hun eerste huis te bouwen. Die ongelijkheid zie ik ook wanneer het gaat om gelijke kansen in het onderwijs. Nog steeds bepalen de status van de ouders en hun postcode de toekomstmogelijkheden voor hun kinderen.”

Uit de ivoren toren
“Burgemeester en wethouders denken nog te vaak vanuit een ‘ivoren toren’ en vergeten de burgers . Juist de mensen waarvoor zij in het dagelijks bestuur van de gemeente zitten. Op landelijk niveau is de kindertoeslagenaffaire het meest schrijnende voorbeeld daarvan. Ook in het Land van Cuijk waren er veel slachtoffers van dit falende beleid. Wij zitten daar lokaal en regionaal bovenop om dat te veranderen en fatsoenlijk en tijdig af te handelen.”

Op straat: het hele jaar door
"Wij gaan vaak de straat op om naar u te luisteren. Wij bellen bij u aan of u ziet ons lopen in onze truien of jassen met de bekende tomaat. En niet alleen als er verkiezingen in aantocht zijn maar het hele jaar door. Dat bent u van ons gewend en dat mag u van ons verwachten. Wij spreken u aan en luisteren naar u. Want dat wil ik zijn, samen met u, samen met mijn SP-mensen, samen met mijn fractie: uw stem in de gemeenteraad!”

Afbeelding