De laatste ontmoeting tussen Volharding en Olympia'18 eindigde in een 1-3 overwinning voor de Boxmeerse ploeg. (foto: Bas Delhij)
De laatste ontmoeting tussen Volharding en Olympia'18 eindigde in een 1-3 overwinning voor de Boxmeerse ploeg. (foto: Bas Delhij) Foto: Bas Delhij

Mooie derby's in Boxmeer en Boxmeer 'zonder sausje'

BOXMEER | De verscherpte maatregelen van de overheid en het spreekwoordelijke 'slot op de poort' had voor Volharding, Olympia'18 en SSS'18 niet op een vervelender moment kunnen vallen. Zondag speelt Olympia'18 immers tegen Volharding en wacht SSS'18 de streekderby tegen Venray: duels die doorgaans honderden toeschouwers trekken.

In Vierlingsbeek wordt stiekem al weken uitgekeken naar het treffen tegen de buurman. Dat aartsrivaal SSS'18 nu alweer drie jaar hoger speelt dan de roodbroeken is een ding, maar dat ook buurman Olympia'18 sinds 2019 sportief succesvoller is, is tegen het zere been van Volharding, dat twee jaar geleden de derby met 1-3 verloor. De rollen lijken echter omgedraaid dit seizoen. Volharding is (ongeslagen) koploper en staat vier punten boven Olympia'18. Bij een zege wint Volharding de eerste periodetitel.
Eersteklasser SSS'18 speelt zondag thuis tegen SV Venray. In het recente verleden trok deze wedstrijd zelfs al eens meer dan duizend toeschouwers. De penningmeester hoeft zich voor deze (publiekvrije) editie alvast niet rijk te rekenen. Dat zal trainer Michel Kuijpers van SSS'18 ook niet op voorhand doen, want tegenstander Venray is titelkandidaat. Voetbal blijft gelukkig een onvoorspelbaar spelletje...

Kijk deze week op www.kliknieuws.nl/sport voor een uitgebreide (video)voorbeschouwing op de derby Volharding-Olympia'18.