Sint-intochten van Mook en Middelaar in aangepaste vorm

MOOK EN MIDDELAAR Bij de persconferentie vrijdagavond heeft demissionair minister-president Rutte aangegeven dat Sinterklaasintochten niet verboden zijn, maar een zaak van de burgemeesters. Voor de gemeente Mook en Middelaar betekent dit dat voor een Sinterklaasintocht in aangepast vorm gekozen wordt. Burgemeester Willem Gradisen: “Op basis van de nieuwe maatregelen is een traditionele intocht niet verantwoord voor onze gemeente, maar in aangepaste vorm kunnen de drie Sinterklaasintochten in Molenhoek, Mook en Middelaar zondag 21 november wel doorgaan.”
Afgelopen week had de burgemeester al telefonisch overleg met de drie intochtcomités, waarbij is aangegeven dat de intochten het karakter van een doorstroom-evenement zouden moeten krijgen. “De Sint zal dus niet per boot in Middelaar en in Mook aankomen en ook niet met de trein in Molenhoek”, aldus de burgemeester. “Er zal worden gekozen voor een defilévorm. De intochtcomités zullen hier voor hun eigen dorpskern zelf verder invulling aangeven.”
Donderdag 18 november overlegt de burgemeester opnieuw met de drie intochtcomités en wordt er meer duidelijk over het programma en de aanvangstijden.

Geen bijeenkomst bij stichting CAM


MOLENHOEK | De voor donderdag 18 november geplande bijeenkomst van stichting Culturele Activiteiten Molenhoek is afgelast. In verband met de aangescherpte Coronamaatregelen is gemeenschapshuis De Wieken 's avonds na 20.00 uur gesloten. De CAM-bijeenkomst wordt daarom geschrapt.

Kwis Genneps Gewiekste wordt uitgesteld


GENNEP | De nieuwe Corona-maatregelen nopen de organisatie van Genneps Gewiekste de voor zaterdag (20 november) geplande kwisavond op te schuiven naar een nieuwe datum. De avond waarop het kwisboek wordt uitgereikt, en her en der in de Niersstad opdrachten vervuld dienen te worden vindt nu op 18 december plaats. Op deze avond zou oorspronkelijk de feestavond met prijsuitreiking gehouden worden. De nieuwe datum voor deze avond wordt later vastgesteld.