Leden van Animo plantten de aangeboden boom op het natuurterrein achter station Mook-Molenhoek.
Leden van Animo plantten de aangeboden boom op het natuurterrein achter station Mook-Molenhoek. Foto: Eigen foto

'BOOMM' tegen aanleg A5-variant Groesbeek - Mook

MOOK/MOLENHOEK | Leden van Belangengroep Onze Omgeving Mook Molenhoek (BOOMM) hebben op de onlangs gehouden opschoondag in de natuur een boom aangeboden aan burgemeester Willem Gradisen van Mook en Middelaar. BOOMM maakte met de actie duidelijk dat de mogelijke ontsluitingsroute van Groesbeek (variant 5A) veel mensen zorgen baart. 

Via die variant trekt het verkeer uit en naar Groesbeek via de spoorzone in Molenhoek en de Veldweg in Mook richting snelweg A73.Boomm vreest de gevolgen hiervan. Er ontstaat veel meer verkeersdruk op in de spoorzone in Molenhoek en de Veldweg in Mook omdat ook alle vrachtverkeer via deze nieuwe weg geleid zal worden. Hierdoor komen onder meer de sportvelden van Eendracht geïsoleerd te liggen. De nieuwe aansluiting gaat ten koste van waardevolle natuur en de leefomgeving van mens en dier.
De aan de burgemeester aangeboden boom, Sporkehout, is een soort die veel natuurwaarde heeft voor insecten en vlinders. Burgemeester Gradisen, nam de boom in ontvangst onder belangstelling van vertegenwoordigers van de belangenvereniging en bezorgde bewoners, op een veldje naast de Veldweg in Mook.
De boom is daarna door Boomm overgedragen aan de natuurvereniging Animo die de boom plantte op het natuurterrein bij het station Mook/Molenhoek.