Afbeelding
Foto:

CDA Land van Cuijk wil samen met inwoners aan de slag!

Met een lijst van 50 enthousiaste kandidaten, een jonge top 5 met ervaring en een inhoudelijk ambitieus programma gaat het CDA graag samen met inwoners aan de slag om de nieuwe gemeente vorm te geven. Met een groep van 250 lokale leden, kom je ze overal tegen. 

Lijsttrekker Bouke de Bruin: ‘Tijdens het schrijven van ons verkiezingsprogramma hebben we contact gehad met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Het proces gaf ons team ontzettend veel energie om, samen met elkaar, concrete actiepunten op te pakken. We hebben niet alleen een Land van Cuijk breed programma, ook per dorp en stad hebben we speerpunten benoemd.

Baas in eigen buurt
Voor ons zijn en blijven inwoners baas in eigen buurt. Zo ondersteunen we dorpen met de uitwerking van zelfbedachte dorpsplannen en blijven we vrijwilligers en verenigingen ondersteunen. Belangrijk speerpunt is dat verenigingen vrijgesteld worden van OZB belasting. Nieuwe inwoners ontvangen een Land van Cuijk welkomspakket.
Zorg voor elkaar
Ook op het gebied van zorg zullen we het samen moeten doen, daarom blijven we de inzet van mantelzorgers en ouderenorganisaties waarderen en gaan we strijd aan tegen eenzaamheid. We vinden het belangrijk dat mensen met zorgvragen vanuit de gemeente één vaste contactpersoon krijgen. We investeren in jongerenwerk, strijden tegen armoede en zijn we voor kansen gelijkheid van onze kinderen.

Ons thuis, een betaalbare woning voor iedereen
Op het gebied van woningbouw hebben we een stevig eisenpakket: een betaalbare woning voor iedereen! Allereerst moeten we zorgen dat er voldoende bouwlocaties beschikbaar worden gemaakt, zodat vooral de jeugd in het dorp kan blijven wonen.
We kiezen ervoor dat 1 op de 3 nieuwe woningen specifiek voor starters moeten worden gebouwd. Daarnaast moet 1 op de 3 nieuwe woningen geschikt zijn voor senioren, hierdoor komen gezinswoningen beschikbaar. Verder vinden we dat de gemeente creatief moet meedenken bij herbestemming en of het splitsen van woningen en dat het plaatsen van flexibele woningen eenvoudiger wordt. Het Land van Cuijk heeft voldoende ruimte voor bijvoorbeeld Tiny Houses.

Ondernemend Land van Cuijk
Als middenpartij kiezen we voor een sterk ondernemersklimaat, waarbij lokale ondernemers bij aanbestedingen voorrang krijgen, overbodige regels worden geschrapt en we investeren in goede infrastructuur. De AgriFood sector is de banenmotor van de regio, maximaal support in innovatie is hierbij van belang. We stimuleren de samenwerking tussen boer en burger, gezonde voeding dichtbij.

Durf duurzaam!
Onder het motto ‘Durf Duurzaam!' heeft ook het lokale CDA in dit programma stevige ambities. Met lokale projecten en een juiste energiemix, werken aan een betaalbare energierekening voor ieder huishouden. We vinden dat we ruime regelingen moeten bieden voor investeringen in energiebesparing. Voor ieder kind dat wordt geboren, planten we een nieuwe boom'.
Wij hebben er zin in om samen aan de slag te gaan. Jij ook? Doe met ons mee! Voor meer informatie over het programma en de 50 top kandidaten check www.cdalandvancuijk.nl.

Afbeelding