Afbeelding
Foto:

Wie is die lijsttrekker van de ChristenUnie en waar staat zij voor?

Hetty Egger-van Oppen, gehuwd, moeder van 4 kinderen en advocaat. Politiek heeft altijd mijn interesse gehad. De ChristenUnie is een partij die integer en oprecht is en daarbij christelijke uitgangspunten durft te blijven verdedigen in deze tijd. 

Als familierechtadvocaat zie ik welk langdurig leed ontstaat door gebroken gezinnen. In het (nieuwe) jeugdrecht lijkt er een explosie van uithuisplaatsingen te zijn. Ik wilde dat graag voorkomen, want tegen de tijd dat ik daar als advocaat bij geroepen wordt is het vaak al te laat. Gezinnen moeten in hun kracht gezet worden in tijden van tegenspoed met hulp van de gemeente, en niet, zoals nu gebeurt, verder uit elkaar gerukt worden.

Waar staat de ChristenUnie voor?
De ChristenUnie heeft het over goed rentmeesterschap. In de boerenproblematiek hebben we het over kringlooplandbouw. Het goede van vroeger terughalen: dichtbij in de eigen gemeenschap en solidair zijn met elkaar.
Het gezins- en familieleven is heel belangrijk. Dat is de basis van je bestaan. Dat betekent ook dat een gezin een fatsoenlijk dak boven zijn hoofd moet hebben en voldoende middelen van bestaan.
Tot slot vinden wij bescherming van al het leven, van de conceptie tot het graf, het waard om beschermd te worden. We mogen mensen niet afschrijven of zichzelf laten afschrijven omdat ze oud of gebrekkig zijn. We moeten ze koesteren en liefhebben al de dagen van ons leven.

Is er nog plaats voor een partij als de ChristenUnie in een tijd waarin kerken leeglopen?
Ja zeker wel. Mensen zijn op zoek naar normen en waarden die de tand des tijds hebben doorstaan; houvast in hun leven. Want zonder idealisme en zonder geloof in het goede van de mens (en voor mij daarbij ook geloof in God) is het leven leeg en zonder richting. Materiële dingen zijn niet zo van waarde. Het zijn de immateriële waarden in het leven die het leven mooi en de moeite waard maken. Iedereen die liefde kent zal dat beamen. Een partij die daar ook aandacht voor heeft is meer dan ooit nodig in deze tijd.

En wat vind jij belangrijk in de politiek?
Ik vind het belangrijk dat politici hun dossiers kennen en met realistische plannen komen. Dat ze eerlijk en integer zijn, dit ook altijd voorleven, en dat ze het debat open aangaan. Dus een open politieke cultuur met eerbied voor elkaars mening.

Als ik gekozen word in de gemeenteraad van het Land van Cuijk, dan…. 
Zal ik de dossiers juridisch benaderen en daarmee knowhow in de gemeenteraad brengen, met speciale aandacht voor het dossier Jeugdzorg. Een gezin verdient bescherming. Dit moet zowel op gemeenteniveau als landelijk aangepakt worden en ik ben daarover dan ook al in gesprek met onze Tweede Kamerleden.

Tot slot.
Wij zoeken meer leden. Dus als er mensen zijn die zich herkennen in onze visie en de ChristenUnie graag zien in de gemeente, wordt lid en steun ons, direct of indirect (bijvoorbeeld door gebed). Alle kleine beetjes helpen.

Afbeelding