Trainer Johan Vullings en goalgetter Vincent Buijssen van Volharding zijn met hun ploeg succesvol begonnen aan het nieuwe seizoen. (foto: Peter Kuijpers)
Trainer Johan Vullings en goalgetter Vincent Buijssen van Volharding zijn met hun ploeg succesvol begonnen aan het nieuwe seizoen. (foto: Peter Kuijpers) Foto: Peter Kuijpers

Vullings: 'We laten dit seizoen zien waartoe we in staat zijn'

VIERLINGSBEEK | Het moet raar lopen wil Volharding de eerste periodetitel in de tweede klasse F nog verspelen. Zonder zelf te spelen, zag de Vierlingsbeekse formatie afgelopen zondag concurrent DAW twee punten verspelen. "We laten dit seizoen zien waartoe we in staat zijn", aldus hoofdtrainer Johan Vullings. 

Door onze Kliksportredactie

Tot ontzetting van de eigen spelers, maar ongetwijfeld tot groot genoegen van de penningmeester van Olympia'18 en de aanhang van beide clubs, ging er afgelopen zondag een streep door de derby Olympia'18-Volharding in Boxmeer. Desalniettemin deed Volharding (dat bij winst of -achteraf- een gelijkspel de periodetitel had gegrepen) goede zaken, want DAW speelde gelijk. Dat betekent dat de roodbroeken nu hun inhaalwedstrijd tegen Olympia (datum onbekend) met vijf doelpunten verschil mogen verliezen en alsnog zeker zijn van de eerste periodetitel. "Ik ben ontzettend blij dat de periodetitel binnen handbereik is", zegt Vullings, die bezig is aan zijn vierde seizoen op Soetendaal. 

'Laten zien wat we kunnen'
Na de teleurstellende resultaten in de afgelopen twee (door corona afgebroken) seizoenen, is de koppositie van Volharding toch wel verrassend te noemen. "We laten dit seizoen vooral zien waartoe we in staat zijn, maar wat er mijns inziens afgelopen jaar al aan zat te komen. Toen werd de competitie echter al na vier speelrondes afgebroken", legt Vullings uit. "We hebben overigens een moeizame voorbereiding gehad, waarin de resultaten tegenvielen en ons spel ook slecht was. We hebben toen wat dingen veranderd qua manier van spelen en nu gaat het prima." Wel erkent de Venraynaar dat zijn ploeg op enkele posities is gewijzigd. "We hebben er inderdaad wat jongens van buitenaf bijgekregen. De keeper en de linkervleugelverdediger zijn anders dan vorig jaar, maar in grote lijnen is de spelersgroep hetzelfde gebleven", benadrukt Vullings.

'Het draait als een tierelier'
Een van de sterkhouders in het elftal is Vincent Buijssen. De oud-speler van Gemert en Woezik maakte deze jaargang al acht treffers en is zodoende een belangrijke spil in de selectie. "Het draait inderdaad als een tierelier", herhaalt Buijssen de woorden van clubverslaggever Herman Denen. Alleen DAW wist dit seizoen (twee) punten af te snoepen van Volharding, dat de zes overige duels won. "Die 1-1 was wel terecht, al hadden we in de slotfase die wedstrijd nog kunnen winnen", zegt de aanvaller, die sinds 2019 weer op Soetendaal actief is. "Ik heb bij Gemert en Woezik teveel liggen tobben met blessures, al ging het in mijn tweede jaar bij Woezik op zich wel goed. Volharding is echter altijd blijven kriebelen en Johan (Vullings) bleef vragen of ik terug wilde komen. Op een gegeven moment dacht ik: Ik doe het gewoon. En ik heb er geen spijt van. Dit is mijn derde seizoen, maar de eerste twee jaar werd de competitie stopgezet. Hopelijk dit jaar niet."
Volharding speelt zondag in Udenhout tegen SVSSS, dat slechts twee punten minder heeft. De volledige top-5 bevindt zich binnen twee punten van elkaar.