CDA mist Gennepse tint in Mantelzorgcompliment

GENNEP | De gemeente Gennep deelt evenals voorgaande jaren Mantelzorgcompliment uit, al wijkt de wijze ditmaal af van de 'traditie'. Het is ook de fractie van CDA Gennep opgevallen dat er tegoedbonnen bij lokale ondernemers komen te vervallen. Over het waarom stellen de christendemocraten het College van B en W schriftelijke vragen. 

In de gemeente Gennep is de laatste jaren een uitnodiging verstuurd voor de Mantelzorgmarkt. Op die bijeenkomst lagen voor de Mantelzorgers tegoedbonnen ter waarde van honderd euro klaar die zij bij lokale ondernemers konden inleveren.  'Het mes sneed daarbij aan twee kanten', schrijft het CDA, dat doelt op de inkomsten die Gennepse ondernemers genereerden door de ingeleverde tegoedbonnen.
Het Mantelzorgcompliment van 2021 bestaat uit een storting van 100 euro op de bankrekening van de mantelzorgers. Dat betreurt het CDA. De fractie vraagt naar de reden van deze opzet en vraagt B en W in 2022 terug te keren naar het Mantelzorgcompliment in de vorm van tegoedbonnen, die besteed kunnen worden bij lokale ondernemers.