Infobijeenkomst Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen

REGIO | Vanaf 1 juli 2021 is de wet WBTR voor verenigingen en stichtingen van kracht. De wet geldt voor alle besturen. Sociom en Notariskantoor Teeuwen verzorgen op 30 november een online informatiebijeenkomst voor verenigingen en stichtingen.

Veel mensen zetten zich – vaak vrijwillig – in voor hun vereniging of stichting. Bestuurswerk is nuttig en nodig. Daarom is het belangrijk dat de vereniging of stichting voldoet aan de wet. Zeker omdat na 1 juli 2021 sprake is van hoofdelijke persoonlijke aansprakelijkheid als er wat misgaat. Wat de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen inhoudt en hoe je er eenvoudig aan kunt voldoen, leggen we graag uit tijdens de informatiebijeenkomst.

De bijeenkomst vindt online plaats op dinsdag 30 november en start om 19.30 uur. Om je organisatie aan te melden of voor meer informatie kun je contact opnemen met Sociom: 0485-700 500 of mail naar samantharegeer@sociom.nl.

Stap voor stap naar een WBTR-organisatie
Sociom heeft zich als partner aangesloten zodat we een korting van 50% op het stappenplan kunnen aanbieden. Dit online stappenplan geeft informatie over de nieuwe verplichtingen en biedt handreikingen om hieraan te voldoen. Alle informatie en de kortingscode is te vinden op: wbtr.nl/partner/sociom.


Geen infoavond 'Wonen, Zorg en Welzijn'

LANDHORST | KBO Landhorst en Sociom moeten helaas berichten dat de informatieavond met als onderwerp 'Wonen, Zorg en Welzijn' op 25 november a.s. geen doorgang zal vinden. "De regels van het RIVM dwingen ons helaas tot dit besluit, en daarnaast willen KBO Landhorst en Sociom niet het risico nemen op de kans op verdere besmettingen."


Groot Dictee Sint Anthonis geannuleerd

SINT ANTHONIS | Vanwege de huidige situatie rond corona is besloten het Groot Dictee op donderdag 25 november in de hal van het gemeentehuis van Sint Anthonis te annuleren.