Met de aanleg van het bruggetje over de Spiekerbeek en de paden krijgt het dorpshart van 't Ven vorm. (Foto en tekst: Jos Gröniger)
Met de aanleg van het bruggetje over de Spiekerbeek en de paden krijgt het dorpshart van 't Ven vorm. (Foto en tekst: Jos Gröniger) Foto: Jos Gröniger

Vens dorpshart krijgt vorm met brug over Spiekerbeek

VEN-ZELDERHEIDE | Elders in de gemeente Gennep werd jaren gesteggeld over de aanleg van een recreatief bruggetje over de Niers. In Ven-Zelderheide is slagvaardiger te werk gegaan met de aanleg van drie houten bruggetjes over de Spiekerbeek. Afgelopen weekend werd de eerste brug geplaatst.

Een blik in het gebied tussen de Kleefseweg, Kerkvonder en Vensestraat leert dat er ook al verharde wandelpaden en een ontmoetingspleintje zijn aangelegd. Eerder dit jaar werden de fruitboompjes en struiken aangeplant door leden van Instandhouding Kleine Landschapselementen en leerlingen van basisschool De Vonder uit Ven-Zelderheide.
Het gebied dat tot begin jaren '90 van de vorige eeuw speelveld was, werd later als landbouwgrond bewerkt. Nu wordt het ingericht als dorpshart, een ontmoetingsplek voor de inwoners van het grensdorp.

Met de komst van de bruggetjes is de 'groene long' straks uitstekend bereikbaar voor een wandeling maar ook voor natuurlessen voor leerlingen van De Vonder.
De parochianen van Ven-Zelderheide stemden onlangs in met de verkoop van de kerk, die straks omgevormd wordt tot multifunctioneel centrum.