Mona Lisa is een bekend werk van Leonardo da Vinci.
Mona Lisa is een bekend werk van Leonardo da Vinci. Foto:

CAM verzet lezing Leonardo da Vinci naar december

MOLENHOEK |  Stichting Culturele Activiteiten Molenhoek (CAM) heeft de afgelopen week afgelaste lezing over Leonardo da Vinci verschoven naar dinsdag 7 december.  

De bijeenkomst in gemeenschapshuis De Wieken werd eerder geannuleerd omdat de regels in verband met de opgelaaide Coronabesmettingen openstelling van het dorpshuis niet mogelijk maakten. Of de bijeenkomst op 7 december doorgang kan vinden hangt af van de richtlijnen van het kabinet.
Leonardo da Vinci (1542-1519) was een alleskunner. Hij was architect, filosoof, natuurkundige, scheikundige, anatomist, beeldhouwer, schrijver en schilder uit de Florentijnse Republiek tijdens de Italiaanse renaissance. Wereldberoemde schilderwerken zijn onder andere de Mona Lisa, te zien in het Louvre in Parijs en Het Laatste Avondmaal, de muurschildering in het Santa Maria delle Grazie in Milaan.
Spreekster tijdens deze avond is Walda Bosman. Zij is kunsthistoricus en oprichtster van Walda's Kunsthistorische Educatie & Reizen. Al 25 jaar verzorgt zij lezingen, geeft zij cursussen kunstgeschiedenis en begeleidt zij reizen.
De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 7 december om 20.00 uur in gemeenschapshuis De Wieken aan de Esdoornlaan 5 in Molenhoek. De entree bedraagt 6 euro. Vrienden CAM betalen 3 euro. Entree op vertoon van de QR-code.