Herman Willems - eigenaar van Willems Schoenen - ging in februari 'viral' als 'De zingende schoenverkoper'. De schoenenwinkel is gespecialiseerd in dames- en herenschoenen voor mensen met afwijkende maten.
Herman Willems - eigenaar van Willems Schoenen - ging in februari 'viral' als 'De zingende schoenverkoper'. De schoenenwinkel is gespecialiseerd in dames- en herenschoenen voor mensen met afwijkende maten.

Veelbewogen jaar voor Willems Schoenen in Den Bosch

Zakelijk

DEN BOSCH | Willems Schoenen aan de Copernicuslaan viert dit kalenderjaar het 55-jarig bestaan. Herman Willems (56) had zich dit jubileumjaar natuurlijk anders voorgesteld, maar telt toch zijn zegeningen: “We zijn heel blij dat het licht weer brandt”.

“Ik had nooit gedacht dat we ooit drie maanden gedwongen gesloten zouden zijn, maar gelukkig zijn we dit coronajaar zonder al te grote kleerscheuren doorgekomen. Mede doordat twee medewerkers juist in die periode met pensioen zijn gegaan”, vertelt Herman, die zelf nog in de wieg lag toen zijn ouders 55 jaar geleden de schoenenwinkel openden. Die wieg stond overigens gewoon achter in de winkel. Iets dat toen nog heel gebruikelijk was.

Trending topic

Mede door de gedwongen sluiting en alle maatregelen nadien, is het er volgens Herman nog niet van gekomen het jubileum te vieren. Toch had hij over media-aandacht niets te klagen dit jaar. Want Herman was in februari ineens trending topic als ‘De zingende schoenverkoper’. “Naar aanleiding van de lockdown heb ik een eigen versie gemaakt van het lied ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld. Nadat ik dit op de website en social media-kanalen had gezet, ging de videoclip ‘viral’. Zo was het onder andere te zien in uitzendingen van ‘Hart van Nederland’ en de clip kwam zelfs voorbij in ‘Jinek’. Ik heb daar zoveel positieve reacties op gekregen. Heel mooi om mee te maken”, aldus Herman.

Nieuwe collectie

Inmiddels is de rust weer wedergekeerd. De winkel is helemaal klaar voor het najaar met de nieuwe collectie in huis. Kijk voor openingstijden en aanvullende informatie op www.willemsschoenen.nl.