Drietal lezingen op het Ds. Pierson College in Den Bosch in de 'Maand van de Geschiedenis'.
Drietal lezingen op het Ds. Pierson College in Den Bosch in de 'Maand van de Geschiedenis'. Foto: Ds. Pierson College

Lezingen op het ds. Pierson College in ‘Maand van de Geschiedenis’

Historie

DEN BOSCH | Het ds. Pierson College bestaat 100 jaar! Om dit speciale jaar te vieren, organiseert de school diverse activiteiten. Te beginnen met een drietal lezingen in de Maand van de Geschiedenis. 

Donderdag 30 september van 20.00 tot 22.00 uur verzorgt Tom Sas, docent geschiedenis, de lezing ‘’s-Hertogenbosch in de Eerste Wereldoorlog’. Deze vindt plaats in de aula van de school. Inloop vanaf 19.45 uur.

Met witte bussen naar de vrijheid

Woensdag 6 oktober van 20.00 tot 22.00 uur presenteert Arie Wolfert, oud-docent geschiedenis en historicus, in de aula van de school de lezing ‘Met witte bussen naar de vrijheid’. Inloop vanaf 19.45 uur.

De Nederlandse identiteit(en

Dinsdag 12 oktober is het de beurt aan Herman Pleij, emeritus hoogleraar historische Nederlandse letterkunde. Hij verzorgt de lezing ‘De Nederlandse identiteit(en)’. Ook deze vindt plaats in de aula van de school en wel van 20.00 tot 22.00 uur. Inloop vanaf 19.45 uur.

Aanmelden voor lezing

Bent u geïnteresseerd in (één van) deze lezingen, dan kunt u zich aanmelden via pierson100@pierson.nl onder vermelding van ‘Lezing’ en de naam van diegene die deze verzorgt en de datum. Meer informatie over de lezingen en de sprekers vindt u op de website: www.pierson100.nl.