Tal van historische activiteiten in Maand van de Geschiedenis

DEN BOSCH | Op 1 oktober start de Maand van de Geschiedenis. Musea, bibliotheken en culturele instellingen organiseren talloze activiteiten rondom het jaarthema 'Aan het werk'. Een greep uit het programma in Brabant.

Industrieel erfgoed is meer dan oude fabrieken. Ontmoet de gezichten van de Bossche Spoorzone in een speciale buitenexpositie. Mensen van toen en nu geven een kijkje in hun werkzame leven met verhalen over passie en uitdagingen van hun vak.
Den Bosch - Spoorzone - 4 t/m 31 oktober. Meer informatie: www.maandvandegeschiedenis.nl/spoorzone.

Hanneke Coolen-Colsters vond het dagboek van haar opa, die vocht als militair in de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesiƫ aan Nederlandse kant, en ging op zoek naar zijn geschiedenis. Tijdens de voorstelling hoor je Hanneke live vertellen via een koptelefoon, afgewisseld met stukken uit interviews.
Eindhoven - Bibliotheek Eindhoven - 5 en 6 oktober van 20.00 tot 21.00 uur. Meer info: www.maandvandegeschiedenis.nl/debibliotheekeindhoven.

Eeuwenlang spelen de ambachtsgilden een belangrijke rol binnen Den Bosch. Waar komen hun eigendommen zoals penningen, vaandels en drinkbekers terecht? En wat vertellen deze over de gildecultuur? Kom het te weten tijdens een lezing van de museumconservator.
Den Bosch - Noordbrabants Museum - 20 oktober van 14.15 tot 15.15 uur. Meer informatie: www.maandvandegeschiedenis.nl/gilden.

De Noordkade in Veghel is industrieel erfgoed pur sang. De locatie van de voormalige coƶperatieve handelsvereniging (CHV) ademt rauwe historie vol noeste arbeid. Tegenwoordig is De Noordkade een culturele en culinaire hotspot. Ga op pad met een rondleider en duik in de historie.
Veghel - Verlengde Noordkade - 4, 9 en 16 oktober van 09.30 tot11.30 uur. Meer info: www.maandvandegeschiedenis.nl/page/22674/van-industrie-vol-noeste-arbeid-tot-culturele-en-culinaire-hotspot

De pil, margarine, worsten en tapijten: het komt allemaal uit industriestad Oss. Hoe was het om in de Osse fabrieken te werken? Tijdens een avondtalkshow vertellen mensen over hun ervaringen en geniet je van muziek en korte lezingen.
Oss - Groene Engel - 27 oktober van 20.00 tot 22.00 uur. Meer info: www.maandvandegeschiedenis.nl/page/22757/talkshow-werken-in-de-osse-industrie.

Bekijk de complete agenda op www.maandvandegeschiedenis.nl.