Expositie in de Melkfabriek

DEN BOSCH | De Melkfabriek aan de Guldenvliesstraat 4a in Den Bosch bestaat uit een expositieruimte met daarboven atelierwoningen. De kunstruimte is in het leven geroepen om ruimte te bieden aan tal van expressies. Op dit moment is er een expositie te zien met werk van het Grafiek Collectief Amersfoort, alias De Grafiekgozers bestaande uit Willemijn van Dorp, Hadewijch Ouwendijk, Louise de Vries Lentsch en Reina de Weijer. Deze expositie loopt nog tot en met zondag 3 oktober. Openingstijden: donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Meer info op https://kunstruimtedemelkfabriek.home.blog.

Kunstmarkt in
de Havenstraat

DEN BOSCH | De traditionele kunstmarkt in de Havenstraat in hartje Den Bosch is terug van weggeweest. En wel op zondag 3 oktober van 12.00 tot 18.00 uur. Aan deze kunstmarkt werken diverse kunstenaars mee met een grote diversiteit aan kunst. Iedereen is van harte welkom. De Havenstraat bevindt zich vlakbij het station en de Vergulde Draak. Het is daar te doen waar de vlag uithangt!

Cursus gezond blijven bewegen

DEN BOSCH | Deze week vindt ook in de gemeente 's-Hertogenbosch de jaarlijkse Valpreventieweek plaats. Ouderen vormen een groeiende groep in onze samenleving. Sinds de veranderingen in de Wet Langdurige Zorg wonen steeds meer ouderen langer zelfstandig thuis. Valpreventie is dan belangrijk, want op dit moment belandt er in Nederland elke 5 minuten iemand van 65 jaar en ouder op de spoedeisende hulp na een val. Door de vergrijzing neemt het aantal valongevallen bij ouderen de komende jaren alleen nog maar verder toe. Een val heeft vaak grote lichamelijke en geestelijke gevolgen. Het is een aanslag op de zelfstandigheid, zelfredzaamheid en mobiliteit van degene die gevallen is. Door actief te blijven wordt de kans op vallen en beperking in bewegen verkleint. Daarom organiseert Sportacademie van Gent en FysioCompany in samenwerking met de gemeente nieuwe lessen gericht op (langer) gezond blijven bewegen. Eind oktober start er een nieuwe cursus. Tijdens de les werk je op een veilige manier aan balans en coördinatie, zodat je daar in het dagelijks leven profijt van hebt. Voor meer informatie kun je altijd mailen naar info@vangent-sport.nl, of bel met 073-6420028