Belangrijke stap voor Weener XL

DEN BOSCH | De aanneemovereenkomst voor de uitvoering van de nieuwbouw van Weener XL is op vrijdag 24 september ondertekend. Hiermee is een belangrijke stap gezet voor de nieuwe huisvesting van Weener XL. Directeuren Sjoerd van het Erve van Weener XL en Martin Beukeboom van Dura Vermeer hebben hun handtekening gezet. Ook wethouder Huib van Olden (Werk en Inkomen) was aanwezig. Het feestelijke moment vond plaats bij Weener XL. Met de ondertekening van de aanneemovereenkomst is het nieuwbouwproject officieel in opdracht gegeven. Het wordt een moderne en gastvrije omgeving voor de ruim 17.000 inwoners die Weener XL elk jaar ontvangt. Wethouder Huib van Olden: “We zijn blij dat we kunnen starten met de werkzaamheden zodat we onze bezoekers en medewerkers straks kunnen ontvangen in een nieuwe, gastvrije en duurzame omgeving.”
Het streven is om eind 2021 te starten met de bouw. Naar verwachting vindt de oplevering eind 2022 plaats.

Actiedag Sam’s Kledingactie

DEN BOSCH | De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen, grotendeels, het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk. Deze keer is er gekozen voor hulp aan schoolkinderen en hun ouders in Oeganda zodat zij, wanneer Corona voorbij is, weer terug naar school kunnen. Op zaterdag 2 oktober kunt u in Den Bosch, in de wijk Empel, kleding en schoenen die u niet meer draagt, maar waar iemand anders misschien nog wel blij van wordt, inleveren bij de Sint Landelinus Kerk aan de Proosdijstraat 12. Sam’s vrijwilligers zijn dan van 10.00 tot 12.00 uur aanwezig om de goederen - geheel coronaproof - in ontvangst te nemen. Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden mogen zij helaas niet aannemen. Meer info: www.samskledingactie.nl.

Info over digitaal nalatenschap

ROSMALEN | De presentatie tijdens de Zomerschool over het digitaal nalatenschap was erg druk bezet. Daarom wordt deze op vrijdag 1 oktober van 14.00 tot 16.00 uur herhaald bij HEVO Rosmalen aan de Tulpstraat 2-4. Deelname kost 5 euro. Aanmelden kan op www.seniorwebrosmalen.nl, of bel met 06-20356366.