Regenboogviering in Stadsklooster

DEN BOSCH | Op 11 oktober is het Coming Out Dag. Daarom presenteert het Beraad van Kerken op zaterdag 9 oktober een Regenboogviering in het Stadsklooster San Damiano aan de Van der Does de Willeboissingel 12 in Den Bosch. Het thema van de viering is “Iemand stelt een vraag”.
Tijdens de viering leveren diverse voorgangers van verschillende geloofsgemeenschappen een bijdrage. Ook vertegenwoordigers uit de LHBTi-gemeenschap nemen tijdens de viering een bijzondere plaats in. Door verhalen, liederen, dans, gebed en stilte vieren de aanwezigen samen de veelkleurigheid van vrijheid. Cabaretier Anne Thijs Stegeman vertelt een persoonlijk verhaal, de Schola Iuventatis onder leiding van Jeroen Felix zingt de sterren van de hemel en dansers van de vooropleiding hedendaagse dans zorgen voor kleurrijke beweging. Iedereen is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de Regenboogviering. Na afloop is er gelegenheid om elkaar buiten te ontmoeten en na te praten. In verband met de coronamaatregelen is er maar beperkt aantal plaatsen voor deze viering beschikbaar. U kunt zich aanmelden via beraadvankerkendenbosch@gmail.com.

Opfriscursus rijvaardigheid

ROSMALEN | HEVO start weer met een opfriscursus 'Rijvaardigheid voor automobilisten'. Deze gaat op 12 oktober van start in De Ontmoeting aan de Tulpstraat 2-4 in Rosmalen. De ervaring leert dat met name oudere verkeersdeelnemers soms kwetsbaar zijn. Op de eerste plaats is het vaak al heel lang geleden dat het rijbewijs is gehaald en daarnaast worden verkeersregels en -situaties voortdurend aangepast. Ook het feit dat het steeds drukker wordt op de weg speelt een rol. De Rijvaardigheidscursus wordt georganiseerd in samenwerking met een deskundige op het gebied van verkeersveiligheid, medewerkers van Novadic-Kentron en rij-instructeurs. Het programma bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel. Een geldige Inzittendenverzekering is wel een vereiste. Met het oog op de verwachte deelname is er een ochtend- en een middagsessie. Bij aanmelding kunt u uw voorkeur aangeven. Aanmelden: jvandoremalen@home.nl. De kosten bedragen 12,50 euro. Dat is inclusief één keer koffie/thee en een boekje met de nieuwste verkeersregels. De bijdrage kunt u overmaken naar Seniorenvereniging HEVO op rekeningnummer NL11RABO 0144579715 onder vermelding van 'Rijvaardigheid'.