Afbeelding
Foto:

Jong Maashorst: 'Gemeente dé hotspot in wonen en recreëren in het groen'

Lijsttrekker: Gijs van Heeswijk
Partij: Jong Maashorst
Leeftijd: 41 jaar
Motto: Jong Maashorst ziet ‘t!
Favoriete landelijke politicus: De favoriete politici werken lokaal!
Website: www.jongmaashorst.nl

Wat zijn jullie drie belangrijkste programmapunten?
1. Meer bouwen, naar behoefte; voor zowel jongeren als ouderen. Dat betekent een concreet woningbouwprogramma waarin er binnen 10 jaar 2000 betaalbare woningen worden gebouwd.
2. Een goede bereikbaarheid tussen alle kernen met o.a. veilige, brede, snelle en goed verlichte fietspaden.
3. Het aantrekken en behouden van nieuwe bedrijven en jonge gezinnen die onze gemeente leefbaar houden.

De nieuwe gemeente Maashorst moet…
Haar sterke punten verder ontwikkelen en uitdiepen. Wat Jong Maashorst betreft is onze gemeente straks dé hotspot van regio als het gaat om wonen en recreëren in het groen. Wij willen dat onze inwoners hier goed en fijn kunnen wonen en dat het voor bezoekers en bedrijven aantrekkelijk is om onze gemeente te bezoeken of zich hier te vestigen.

Wat had (onder meer) de afgelopen periode anders gemoeten?
Door de coronaepidemie, een crisis die we met onze beste inspanningen hebben geprobeerd het hoofd te bieden, zijn er wat zaken blijven liggen. Jong Maashorst wil dat inwoners en ondernemers nog sneller worden geholpen als er vragen zijn op welk gebied dan ook. Daarin kan de gemeente Maashorst zich echt in gaan onderscheiden: snelle en adequate dienstverlening naar inwoners en bedrijven.

Wat gaat Jong Maashorst doen om de eigen identiteit van de diverse kernen in de nieuwe gemeente te waarborgen?
Jong Maashorst wil dat íedere kern vertegenwoordigd is in de nieuwe gemeente. Dat kan door gebied platforms, dorpsraden, buurtraden, etc. Het antwoord op de vraag om de identiteit van kernen te waarborgen moet namelijk niet van bovenaf komen, maar juist van onderop! Inwoners weten zelf het beste waar zij behoefte aan hebben! Jong Maashorst wil ook dat iedere kern/wijk/buurt een budget naar eigen invulling gaat krijgen, en dat iedere kern een eigen wethouder toegewezen krijgt als aanspreekpunt.

Overweegt Jong Maashorst de burgers lastenverzwaringen op te leggen?
Jong Maashorst heeft altijd gezegd: “Geen geld, geen vakantie!” Daarmee bedoelen wij dat de gemeente haar zaakjes financieel goed op orde moet hebben. Een lastverzwaring voor burgers is daarbij niet ons vertrekpunt!

Met welke partij hebben jullie de meeste raakvlakken?
Jong Maashorst kan samenwerken met iedere partij!

Met welke partij heeft Jong Maashorst het minst op?
Jong Maashorst kan met iedere partij en wij sluiten niemand op voorhand uit!

Is het voor kandidaten van jullie partij mogelijk om met voorkeursstemmen in de gemeenteraad te komen?
Jazeker! Als je voldoende voorkeurstemmen hebt verzameld, dan heb je niet alleen recht op je zetel in de gemeenteraad, dan heb je die volgens ons ook meer dan verdiend!

Beoordeling wethouders van de gemeente in de afgelopen raadsperiode:
Wij vinden het ongepast om wethouders een cijfer te geven. Wij gaan er vanuit dat iedere wethouder zijn of haar werk naar eer en geweten doet.

Beste raadslid van de afgelopen vier jaar in de gemeente Uden?
Wij hebben in Uden 27 raadsleden gezien die de afgelopen jaren samen hard gewerkt hebben.

Wat willen jullie nog kwijt aan de kiezer?
Jong Maashorst is een partij die zich betrouwbaar en toegankelijk opstelt. Wij vinden het belangrijk om goed met onze collega's samen te werken en open te staan voor iedereen. Kracht en vooruitgang zitten niet in belemmering, maar juist in mogelijk maken. Daarnaast zijn wij de enige partij die échte vernieuwing heeft gewaarborgd, zelfs in onze statuten! Na twee periodes als raadslid of wethouder maken wij namelijk allemaal plaats voor nieuwe mensen met nieuwe ideeën. Zo blijven wij niet vasthangen in oude bestuursculturen en onmogelijkheden, maar bewerkstelligen wij juist innovatie.

Prognose verkiezingen:
Jong Maashorst: 5 zetels
CDA: 4
SP: 3
Gewoon Uden: 4
UdenPlusLanderd: 3
GroenLinks: 1
FvD: 1
Vrouw Maashorst: 0
Maashorst Vooruit: 3
Partij van de Sport: 0
PRO: 2
VVD: 4
Voor de Dorpen: 1