Afbeelding
Foto:

Een nieuwe gemeente en dus nieuwe kansen!

Op 1 januari starten we met de nieuwe Gemeente Maashorst. De gemeente is dan wel een feit, maar het harde werk moet dan nog beginnen. Maashorst Vooruit ziet dit als een unieke kans om ook de bestuurscultuur opnieuw in te kleuren. We gaan voor een transparante overheid, waarbij besluiten genomen worden op basis van inhoud, draagvlak, samenwerken en pragmatisme. Het is belangrijk dat er helder en in begrijpelijke taal gecommuniceerd wordt. Proactief wordt er geïnformeerd, gereageerd en gesproken met elkaar. Met name over de voortgang van projecten.

Dichtbij de inwoners
Maashorst Vooruit vindt het belangrijk dat de politiek zo dicht mogelijk bij haar inwoners staat en in de samenleving aanwezig en aanspreekbaar is. Wij gaan voor politiek van onderaf. Jullie weten zelf namelijk het beste wat er belangrijk is in je eigen woonomgeving. Waar je trots op bent of waar je je zorgen om maakt. Maashorst Vooruit vindt het belangrijk dat mensen hun stem laten horen. Maar bovenal ook de ruimte krijgen en ondersteund worden in de uitvoering van mooie ideeën en initiatieven. Er komt een vast aanspreekpunt per kern voor vragen over de leefomgeving en om mee te denken en ondersteuning te bieden. Alle bewonersplatforms hebben een leefbaarheidsbudget waar lokale initiatieven en activiteiten uit ondersteund kunnen worden. Met de gemeente samenwerken moet leuk zijn. Elk participatie traject vindt ontwerpgericht plaats.

Duurzaamheid
Maashorst Vooruit staat voor een gemeente die gaat voor duurzaamheid. Het klimaat kan niet wachten: wij kiezen voor een toekomstbestendig klimaatbeleid en willen hierin dan ook voorop lopen! Maashorst Vooruit gaat zich daarom actief inzetten voor een duurzame en groene gemeente Maashorst. Nu is de tijd om te veranderen! Er liggen complexe uitdagingen voor ons, die we niet als gemeente alleen kunnen oplossen, maar we willen wel onze eigen verantwoordelijkheid pakken en investeren in doordachte duurzaamheid waar mogelijk. Elke stap in de goede richting is er een! Daarom pleiten we er voor dat in elk raadsbesluit klimaatadaptatie als belangrijk uitgangspunt meegenomen moet worden. We moeten bij elke stap die we zetten, toetsen welke impact het besluit heeft op het klimaat en de lange termijndoelen die we willen behalen. Het is noodzakelijk dat er een wethouderspost kilmaatadaptatie en duurzaamheid komt.

Identiteit
De verenigingen, organisaties en cultuur in onze dorpen maakt wie we zijn. Deze identiteit vinden we belangrijk en moeten we koesteren en stimuleren. Een gezonde vereniging zorgt voor verbinding, gezondheidsbevordering en geeft een zinvolle invulling aan onze vrije tijd. We hebben onze verenigingen dan ook hard nodig om de leefbaarheid in onze dorpen te behouden en te versterken! Wij vinden dat je werkt om te leven en niet leeft om te werken. Het bruisende leven aan evenementen, activiteiten, concerten en ontmoetingsplekken is voor Maashorst Vooruit dan ook goud waard! Daar blijven we structureel in investeren. We zijn trots op alle vrijwilligers die zich inzetten om deze mooie ontwikkelingen tot stand te brengen en willen hen steunen waar mogelijk.

Denk vooruit, stem vooruit!

Neem een kijkje op onze website voor het gehele programma: www.maashorstvooruit.nl

Afbeelding