Afbeelding
Foto:

VVD: vooral voor jou

Odiliapeel, Reek, Schaijk, Uden, Volkel en Zeeland: prachtige plekken. Dorpen waar we trots op zijn, maar het kan altijd beter. Als VVD Maashorst gaan we daarom aan de slag vanuit drie speerpunten. Bij alles wat we doen stellen we onze inwoners centraal, streven we naar minder regels en bureaucratie en zetten we in op de relatie tussen ondernemers en de gemeente. Samenwerken en verbinden vormen de basis. Samen zijn we gemeente Maashorst. Samen deel van een nieuw geheel.

Samen bouwen aan gemeente Maashorst
Gemeente Maashorst: een fijne plek voor iedereen. Voor jong en oud(er), starters, gezinnen en alleenstaanden. Elke groep heeft eigen opvattingen over wat belangrijk is. Daarom richten we ons op tien verschillende thema's:

Ondernemen en economie: het midden- en kleinbedrijf zien wij als de motor van onze gemeente. We willen flexibel meebewegen met ondernemers. Zonder onnodige belemmeringen en regels, via structurele en transparante communicatie.
Financiƫn:
we doen er alles aan om lastenverhoging te voorkomen. En kijken niet alleen naar de portemonnee van inwoners, maar ook naar die van de gemeente. Zorgvuldig omgaan met geld en daarnaast investeren in belangrijke zaken.
Jeugd: wij geven jongeren een duidelijke plek, zodat zij verbonden blijven met onze gemeente. We luisteren naar de jeugd en maken ons sterk voor meer voorzieningen als evenementen, uitgaansmogelijkheden en ontmoetingsplekken.
Veiligheid: een veilige omgeving in alle kernen is de basis voor ieders welbevinden. We hebben aandacht voor (cyber)criminaliteit, verkeersveiligheid, huiselijk geweld, geweld tegen hulpverleners en de samenwerking tussen inwoners en hulpdiensten.
Verkeer en vervoer: goede verbindingen hebben gunstige effecten op het leven in de gemeente. Daarom stimuleren wij de bereikbaarheid van alle kernen en gaan we voor betere verkeersdoorstroom, goed openbaar vervoer en veilige fietspaden en trottoirs.
Sociaal domein: we zijn betrokken bij inwoners die het (tijdelijk) moeilijk hebben. Verzorgend maar niet betuttelend. Want inwoners weten zelf wat goed voor hen is. De gemeente ondersteunt door zorgbehoeften goed en snel te realiseren.
Sport: het brede aanbod aan sportfaciliteiten in de gemeente willen we behouden. De prachtige sportvisie die er ligt, bouwen we verder uit. We onderzoeken de sportbehoeften van inwoners en streven naar sport- en spelvoorzieningen voor iedereen.
Gezondheid: goede zorg dichtbij, dat is wat we willen. Maatwerk zonder lange wachtlijsten. We bundelen de verschillende krachten binnen de gemeente, met als doel optimale fysieke en psychische gezondheidszorg voor alle inwoners.
Wonen: iedereen in onze gemeente moet op een passende en plezierige manier kunnen wonen. In welke levensfase je ook zit, met of zonder zorgbehoefte. Daarom werken we aan meer betaalbare koop- en huurwoningen, nieuwe woonvormen en een schoner straatbeeld.
Onderwijs: we zien kansen in een betere samenwerking tussen scholen en bedrijven. Zodat onderwijs beter afgestemd wordt op de praktijk en andersom. En we investeren in goed onderwijs voor iedereen. Het beste uit jezelf halen, daar gaan we voor.
In ons verkiezingsprogramma werken we elk thema uit in concrete voornemens. Bekijk het op VVDmaashorst.nl en bouw samen met ons aan gemeente Maashorst!

Afbeelding