Afbeelding
Foto:

Maak kennis met Voor de Dorpen!

Op weg naar de nieuwe gemeente Maashorst, vieren wij de geboorte van deze nieuwe politieke partij. Blij en trots delen wij ons verkiezingsprogramma (www.voordedorpen.nl/programma) voor de periode 2022-2026.

Samen met jou!
Voor de Dorpen is een lokale politieke partij die binnen de gemeente Maashorst streeft naar leefbare, herkenbare, toekomstbestendige, groene en gezonde dorpskernen. Dat doen we samen met burgers, bedrijven, verenigingen en belangengroeperingen. Dus: samen met jou! Naast de dorpskernen zelf, voelen we ons sterk verbonden met het buitengebied eromheen.

Leefbaarheid
De leefbaarheid van Odiliapeel, Reek, Schaijk, Uden, Volkel en Zeeland is voor ons een centraal thema. Wij staan voor dorpskernen waar we met elkaar op een fijne manier wonen, werken en recreëren. Daarnaast gaat Voor de Dorpen voor het behoud van de dorpsidentiteit van alle kerndorpen. Elk dorp is uniek, met eigen kwaliteiten waarop we zuinig moeten zijn.

Prachtige mix
Onze gemeente bestaat uit een prachtige mix van mensen van verschillende leeftijden en met diverse achtergronden. Mensen die al generaties lang in een dorpskern wonen en verankerd zijn in de gemeenschap. En dorpelingen die er meer recent hun plek hebben gevonden. Wij zetten ons in voor álle inwoners. Voor jongeren, gezinnen, alleenstaanden en senioren. Zodat iedereen fijn kan wonen in een vitaal en bruisend dorp. Nu en in de toekomst.

Per 1 januari 2022 is de nieuwe gemeente Maashorst een feit. Een mooie kans om de handen ineen te slaan en samen te werken vanuit een positieve grondhouding. In het voorjaar van 2024 wordt onderzocht of de fusie van Uden en Landerd een succes was. Wij gaan voor een positieve uitkomst. Voor trotse inwoners, die blij zijn met hun gemeente. Om dat te bereiken, beginnen we nu!

Voorzieningenniveau op peil
Hoe? Door het voorzieningenniveau in de gemeente op peil te houden en maatwerk te leveren waar het kan. Zo realiseren we vitale, gezonde en veerkrachtige dorpen. En daarmee voldoende draagvlak voor gemeente Maashorst.

Een belangrijke basis is een transparante en betrouwbare overheid. Inwoners eerlijk en goed informeren, daar staan wij voor. Verslaggeving van culturele en maatschappelijke evenementen en gemeentelijke raadsvergaderingen speelt hierin een grote rol.


Voor de Dorpen richt zich de komende vier jaar op de volgende thema’s:

* Wonen in de dorpen
* Voorzieningen in de dorpen
* Leefomgeving van de dorpen
* Zorg in de dorpen


Ons verkiezingsprogramma biedt een kompas aan de nieuwe gemeente Maashorst. Dit is waar we voor staan en voor gaan, de komende raadsperiode. Optimale leefbaarheid van onze dorpen en dorpskernen met een eigen identiteit. Denken én handelen vanuit een positieve grondhouding, in verbinding met de bewoners. Transparante communicatie, open en eerlijk.

Voor de Dorpen: voor dorpen om trots op te zijn!         

Harold van den Broek
Lijsttrekker ‘Voor de Dorpen’.

Afbeelding