Inzameling kerstbomen Schaijk, Reek en Zeeland

UDEN | Door de coronamaatregelen mag en kan de jaarlijkse kerstboomverbranding in 2022 niet doorgaan in Schaijk en Zeeland. Inwoners van deze kernen waren gewend dat de bomen in werden ingezameld door de Scouting of Stichting Jeugdbelangen. Helaas kan dit ook dit jaar niet doorgaan.

De gemeente haalt de kerstbomen bij u op. De inzameldienst haalt op zaterdag 22 januari 2022 de kerstbomen in Reek, Schaijk en Zeeland op. De kerstbomen moeten daarvoor worden aangeboden op vrijdagavond 21 januari of uiterlijk zaterdagochtend 22 januari voor 07.00 uur op de plaats waar normaal ook de afvalcontainers worden aangeboden. Nadrukkelijk wordt gevraagd om de kerstbomen niet eerder aan de straat te leggen.


Oud-Udenaar Rob Jetten wordt 'klimaatminister'

UDEN | Oud-fractievoorzitter Rob Jetten en voormalig Udenaar (34) wordt minister voor Klimaat en Energie. Hij zat met Kaag namens D66 aan de onderhandelingstafel voor het nieuwe kabinet.

D66 heeft Rob Jetten voorgedragen als minister van Klimaat en Energie in het kabinet Rutte IV dat op maandag 10 januari aantreedt. Het is voor het eerst dat Nederland een specifieke minister voor Klimaat en Energie krijgt. Het nieuwe kabinet krijgt 21 nieuwe ministers, waarbij de VVD hofleverancier is.