Het lijkt Anny heel leuk om gezellig te gaan fietsen met andere alleenstaanden. Maar ze staat ook open voor andere activiteiten. "Alles wat men zelf aandraagt is natuurlijk heel welkom " (Foto: Archief)
Het lijkt Anny heel leuk om gezellig te gaan fietsen met andere alleenstaanden. Maar ze staat ook open voor andere activiteiten. "Alles wat men zelf aandraagt is natuurlijk heel welkom " (Foto: Archief)

‘ Laten we vooral met elkaar in contact komen’

Algemeen

GENNEP | Ondanks haar 76 lentes is Anny van Gend nog buitengewoon vitaal. Ze fietst, wandelt en socialized er gezellig op los. Nee, Anny is absoluut niet eenzaam. Toch heeft de alleenstaande Gennepse behoefte aan meer contact met gelijkgestemden. 

Door Mans Pere

“Ik doe heel veel dingen alleen en ik geniet daar ook echt van. Maar het lijkt me ook heel leuk om wat vaker met andere singles af te spreken,” vertelt Anny opgewekt. “Zelf fiets en wandel ik veel. Het lijkt me leuk om dat ook met een groep anderen te doen. Maar ik sta er ook voor open om bijvoorbeeld een museum te bezoeken, ergens een borreltje te drinken of te winkelen. Alle ideeën en eigen initiatieven zijn meer dan welkom!”

Ik wil vooral niemand iets opleggen. Daar hou ik zelf ook niet van

Eenvoudig gezegd wil Anny de alleenstaanden op leeftijd met elkaar verbinden zonder dat er talloze eisen worden gesteld. De Gennepse heeft het gevoel dat veel singlecontacten in de vorm van activiteiten ophouden bij 65. Dat vind ze jammer en onterecht. Leeftijd of interesse, het zou allemaal niet uit mogen maken zolang het gezellig is. “Ik wil niemand iets opleggen. Daar hou ik zelf ook niet van. Ik wil vooral geen regels of verplichtingen. Dat vind ik het aller belangrijkste.” 

Koppels
Toch moet Anny deze uitspraak iets nuanceren. Ze verwacht wel dat de mensen die zich melden alleenstaand zijn. Dit is niet omdat stelletjes niet gezellig zouden zijn, maar de Gennepse herkent wel een iets andere mindset bij singles. “Soms, als je met koppels bent, voel je je het derde wiel aan de wagen. Dat gebeurt niet altijd en zeker ook niet opzettelijk, maar zo voelt het soms wel. Dat wil ik voorkomen.” De Gennepse benadrukt dat haar idee van gezamenlijk met andere singles optrekken, niet bedoeld is om actief een (nieuwe) partner te vinden. Anny: “Als er een relatie ontstaat, dan is dat natuurlijk niet erg. Dat is iets juist iets moois. Maar het moet niet de insteek zijn.”

Gezellig afspreken?
Ben jij ook alleenstaand, woon je in Noord-Limburg of het Land van Cuijk, en lijkt het je leuk om met gelijkgestemden iets te ondernemen? Of heb jij andere ideeën of initiatieven, passend binnen Anny’s visie? Laat het haar weten via avgend@telfort.nl. Anny: “Ik weet zeker dat er mensen zijn die, net als ik, deze behoefte hebben. Laten we vooral met elkaar in contact komen.”